Op de foto van links naar rechts: Wethouder Fenneke van der Vegte, Willem van Tol (projectleider WSL), Jan Kanters (projectleider Mens-Zeist ) en mevrouw Soffner (buurtbewoonster)
Op de foto van links naar rechts: Wethouder Fenneke van der Vegte, Willem van Tol (projectleider WSL), Jan Kanters (projectleider Mens-Zeist ) en mevrouw Soffner (buurtbewoonster) IdeeVormers

Mens-Zeist schenkt ontmoetingsplek aan wijk Groenhouten

11 november 2021 om 12:00 Nieuwbouw

LEUSDEN Het afgelopen half jaar werkte het bedrijf Mens-Zeist in opdracht van Woningstichting Leusden aan de verduurzaming van 124 woningen in de wijk Groenhouten. Als blijk van waardering voor de buurt plaatste Mens-Zeist op het grasveldje aan de Wanmolen een bankje als nieuwe ontmoetingsplek in de wijk. Wethouder Fenneke van der Vegte nam samen met een wijkbewoner het bankje als eerste in gebruik. Dat laat WSL weten in een persbericht. 

Met vier schroeven bevestigden de wethouder samen met Landweg-bewoonster mevrouw Soffner, Willem van Tol van WSL en Jan Kanters van Mens-Zeist de plaatsing de houten bank. Jan Kanters legt uit: ,,In een halfjaar tijd verduurzaamden we hier 124 woningen. Midden in de coronaperiode, wat voor een extra uitdaging zorgde. We bedanken alle bewoners voor hun medewerking en het geduld, want we weten dat dit best ingrijpend was en veel overlast veroorzaakte. Daarom deze bank, als dank aan de buurt.”

De verduurzaming van Groenhouten is onderdeel van het Duurzaamheidsproject 2017-2022 van de Woningstichting Leusden. In dit project worden in totaal bijna 750 sociale huurwoningen verduurzaamd. ,,Met deze woningen staat de teller op 550 woningen in dit totale project,” legt manager Hans van Haastrecht uit. ,,De spouwmuur en het dak zijn geïsoleerd, het glas is vervangen, er hangt er een nieuw ventilatiesysteem in de woning en er liggen zonnepanelen op het nieuwe dak. Een mooie samenwerking tussen de gemeente, Mens-Zeist, WSL én de bewoners.”

ONTMOETEN Wethouder Van der Vegte benadrukte dat ontmoeting in dit project centraal stond. ,,Het werk vond vooral plaats in de woning, áchter de voordeur. We ontmoetten elkaar en leerden van elkaar. Het was even ongemakkelijk, zeker in deze tijd, maar het is gelukt. En nu kunnen we elkaar op deze mooie plek ook blijven ontmoeten.” Ook noemde de wethouder nog even de gaten in de dakrand, speciaal voor de gierzwaluw: “Als bioloog word ik ook daar erg blij van!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie