Mark van der Kooi is unaniem door de beide partijen verkozen als nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP.
Mark van der Kooi is unaniem door de beide partijen verkozen als nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP. ChristenUnie-SGP Leusden

Mark van der Kooi nieuwe lijsttrekker ChristenUnie-SGP

11 november 2021 om 07:25 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN De ChristenUnie-SGP Leusden presenteerde afgelopen week een gezamenlijke lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen woensdag 16 maart volgend jaar. ,,Wij gaan voor een gemeente waar oog is voor elkaar”, stelt de nieuwe lijsttrekker Mark van der Kooi in een persbericht waarin de lokale partij de hoofdlijnen schetst. ,,Wij willen betaalbaar en duurzaam wonen, duurzaam vervoer en goede zorg voor Leusden.”

Van de redactie

De ChristenUnie-SGP Leusden biedt naar eigen zeggen een gevarieerde lijst: jong en oud, man en vrouw, uit alle hoeken van Leusden. Komende tijd hopen de aankomend raadsleden niet alleen zichtbaar te zijn in de raad zelf maar ook op de pleinen en straten. ,,We willen graag ophalen wat mensen willen met onze gemeente en hoe we het samen nog mooier kunnen maken”, aldus de kersverse lijsttrekker. De afgelopen jaren ondersteunde ondernemer Van der Kooi de fractie al als steunfractielid. Nu neemt hij het stokje over van Karolien Pouwels.

AFSCHEID De partijen bereiden zich daarmee voor op het afscheid van Karolien Pouwels die zich bijna 20 jaar met hart en ziel inzette voor de Leusdense politiek. ,,We waarderen enorm wat ze voor onze partij en het dorp betekend heeft”, aldus Herman Treurniet, voorzitter van de lokale ChristenUnie. ,,Karolien heeft onvermoeid aandacht gevraagd voor juist de mensen die minder of zelfs helemaal niet mee kunnen komen in onze samenleving. ‘Inclusief’ was haar motto en daar hebben velen van mogen profiteren. We zijn enorm dankbaar voor haar bijdrage aan de lokale politiek.”

Komende periode willen we heel graag weer plaatsnemen in het college

,,Komende periode willen we heel graag weer plaatsnemen in het college”, vervolgt de ChristenUnievoorzitter. ,,Leusden is toe aan de daadkracht die we daar eerder lieten zien in de bouw van het Huis van Leusden, sporthal en scholen.” Ook als het aan de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP ligt, wordt er direct aangepakt. Van der Kooi: ,,We schuiven geen belangrijke opgaven door naar een nieuw college. Met hard werken, goede ideeën en creativiteit willen we samen werken aan een mooi en duurzaam Leusden, waar we prachtig kunnen blijven wonen, recreëren en samenleven”. Hoe dat eruitziet? ,,Wonen in Leusden moet betaalbaar blijven, daarom willen we snel aan de slag met flexibele woningen.”

DUURZAME DOELEN De ChristenUnie-SGP zet ook door op ambitieuze duurzame doelen. ,,Om dat te halen, zullen we vooral energie moeten besparen door ons gedrag aan te passen”. Wat Van der Kooi en zijn beoogde fractiegenoten betreft staat de fiets straks centraal in Leusden als vervoersmiddel. ,,Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot, meer onderling contact en een gezondere leefstijl.”

Naast Mark van der Kooi, die de afgelopen jaren al bestuurlijke ervaring opdeed als assistent-raadslid, zijn Wout van den Brink (die nu ook deel uitmaakt van de fractie van ChristenUnie-SGP) en Christiaan den Hertog (die al enkele maanden inviel als raadslid) de belangrijkste kandidaten voor de raadszetel namens hun partij. Het zittende raadslid Wim van Hell deed vrijwillig een stapje terug en staat nu vijfde op de lijst, achter de eerste vrouw Carola Bassa. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie