Afbeelding
Pixabay

Oproep voor afgewezen Wmo-klanten

18 november 2021 om 10:59 Zorg

LEUSDEN Ria Huisman, directeur van Adviesbureau Ria Huisman, wil graag in contact komen met Leusdenaren die bij welzijnsorganisatie Lariks nul op het rekest kregen op hun aanvraag voor huishoudelijke hulp.

,,Heeft u een formele schriftelijke afwijzing mogen ontvangen van de gemeente Leusden laat het weten’’, schrijft Huisman in een oproep aan de krant. 

De inhoud van de oproep heeft te maken met een conflict dat de gemeente Leusden met de Rijksoverheid heeft over de eigen bijdrage in het kader van de Wmo. Tot voor kort werd bij het toewijzen van huishoudelijke hulp gekeken ook naar het inkomen van de aanvrager om de hoogte van de eigen bijdrage te bepalen. 

Dat veranderde toen de minister een eenheidstarief van 19 euro per maand invoerde, zonder de extra kosten die het voor gemeenten met zich meebracht te compenseren. De gemeente besloot daarop -op vrijwillige basis heette het- toch gesprekken met aanvragers aan te gaan om te kijken of aanvragers vrijwillig een eigen bijdrage wilden betalen. Dit omdat de kosten van de regeling, door het besluit uit Den Haag, de pan uitrezen. 

Volgens Huisman had de gemeente vóór 18 oktober de verordening hebben aangepast, in lijn met het rijksbeleid. Die aanpassing moet voorkomen dat gemeenten inkomsten mee gaan rekenen bij het bepalen of hulp in het kader van de Wmo toegewezen kan worden of niet. 

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ria Huisman via e-mail: info@adviesbureauriahuisman.nl. Meer informatie op de website: www.adviesbureauriahuisman.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie