Afbeelding
Behoud Natuur Achterveld

Behoud Natuur Achterveld geeft petitie af aan wethouder Van der Vegte

12 november 2021 om 13:15 Politiek

LEUSDEN Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 11 november bood actiegroep Belangengroep Behoud Natuur Achterveld NW een petitie aan aan wethouder Fenneke van der Vegte. Deze petitie, waarin gepleit werd tegen windturbines en zonnevelden in het buitengebied van Achterveld, werd getekend door 724 personen.

Met de petitie verzoekt de actiegroep de raad in te zetten op zonne-energie en windenergie, maar niet in het buitengebied van Achterveld. Volgens de groep zou plaatsing van dergelijke objecten ten koste gaan van de flora en fauna in ,,ons historisch Achtervelds buitengebied.” Ook spreekt het zijn zorg uit over de ambitie voor een energieneutraal Leusden in 2040, omdat daar onder inwoners geen draagvlak voor zou bestaan.

De concrete oproep in de petitie is om zonne-energie op te wekken op onder andere daken, ramen en wanden van woningen, bedrijven, geluidswallen en parkeerplaatsen. Windturbines ziet de groep het liefst alleen geplaatst op zee, langs snelwegen en ver weg van woningen, minimaal 1500 meter. Het buitengebied van Achterveld moet worden uitgesloten van plaatsing van windturbines en zonnevelden.

Het college maakte donderdag een ‘Uitnodigingskader’ openbaar waarin staat dat voor windmolens alleen langs de A28 wordt gekeken en geen mega-zonnevelden worden ingericht in het buitengebied

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie