Afbeelding
JutH@Photo

Verhalenpodium Waar Gebeurd in de Bibliotheek Leusden

19 november 2021 om 15:32 Podiumkunsten

LEUSDEN In de Bibliotheek Leusden vindt zaterdag 27 november de activiteit ‘Waar Gebeurd’ plaatst. ,,’Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Deze activiteit is gebaseerd de podcast ‘Echt Gebeurd’ en op het Amerikaanse ‘The Moth’. Deze editie is gekoppeld aan Nederland Leest.

Het thema van deze middag is ‘Over de grens’ en bezoekers kunnen deze dag luisteren naar verhalen binnen dit thema door verschillende vertellers, zoals Tina. ,,Tina is geboren in Birma (Myanmar). In de zeven jaar dat ze hier woont heeft ze zich met enorm veel inzet op het leren van de Nederlandse taal gestort. Het pad wat ze in haar leven heeft moeten lopen ging beslist niet over rozen. Haar hoofd zit vol verhalen waarvan ze er een van zal vertellen.’’

Daarnaast vertelt Walid zijn verhaal. ,,Hij vluchtte een aantal jaren geleden samen met zijn vrouw uit Syrië. Ze studeren inmiddels allebei theologie aan de universiteit. Daarnaast is Walid een begenadigd verteller. Met leerzame filmpjes op Youtube benoemt hij de verschillen en slaat hij tevens een brug tussen de Nederlandse cultuur en de cultuur waarin hij is geboren.’’

,,Irene Waardenburg noemt zichzelf een reiziger. Noem een land en ze is er geweest. Op 27 november neemt ze ons mee op een van haar avonturen.’’ Caroline Nelissen is een vertrouwd gezicht op het Waar Gebeurd podium. Toen ze hoorde dat het thema “Over de Grens’ was, reageerde ze volgens de Bibliotheek enthousiast: ,,Daar heb ik gezien mijn beroep als senior purser wel een aantal verhalen over. Het wordt nog moeilijk om er een te kiezen, maar ik denk het, net als bij Adriaan van Dis, over een hond zal gaan.’’ Nienke studeert journalistiek en ze heeft een breed interesseveld, waarbij haar voorkeu ruitgaat naar kunst. Het blijft nog even een verrassing waar haar verhaal over zal gaan.

Met muziek van gitaarduo?Victor & Bert, een?improvisatieduo?dat zijn wortels heeft in de jazzmuziek.

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne, waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. De Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee. Nederland leest heeft als doel veel gesprekken op gang te brengen en de lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie