Wethouder Kiel in de weer met groot materieel bij de nieuwbouw van IKC Groenhouten.
Wethouder Kiel in de weer met groot materieel bij de nieuwbouw van IKC Groenhouten. Gerard Verstegen

Wethouder Kiel verricht officiële starthandeling voor nieuwbouw IKC Groenhouten

19 november 2021 om 18:45 Onderwijs

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel (VVD) heeft woensdag 17 november de officiële starthandeling voor de bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) Groenhouten in de wijk Groenhouten. 

De nieuwe school komt grofweg op de plek waar tot voor kort het gebouw van openbare basisschool De Hobbit stond. In het nieuwe gebouw krijgen niet alleen leerlingen van De Hobbit een nieuw onderkomen, ook die van de christelijke basisschool Het Kompas (in het verleden ook bekend als De Groenhorst), zullen er gehuisvest worden. 

GRAAFWERKZAAMHEDEN Onder toeziend oog van de kinderen van de bassischolen verrichtte Kiel op symbolische wijze de eerste graafwerkzaamheden. ,,Ik ben er trots op dat we, na een lange voorbereidingstijd, nu daadwerkelijk beginnen met de bouw het IKC. Ik wil leraren en leerlingen bedanken voor hun flexibiliteit: er zal het nodige gependeld moeten worden tussen de scholen. Ook wil ik omwonenden alvast bedanken voor hun medewerking: we ontkomen er niet aan dat de bouwwerkzaamheden mogelijk (beperkt) overlast zullen opleveren’’, aldus de trotse wethouder.

Het Integraal Kind Centrum (IKC) is een organisatie van kinderen van nul tot dertien jaar, waar onderwijs, opvang en welzijnsactiviteiten zijn samengevoegd. De huidige basisscholen De Hobbit en Het Kompas maken plaats voor de nieuwsbouw van 2.300 m2. Het wordt een flexibele, functionele huisvesting die duurzaam is. Het is de ambitie om het nieuwe gebouw energieneutraal te realiseren. Naar verwachting zal het IKC Groenhouten begin 2023 worden opgeleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie