Afbeelding
Naomi Heidinga

Nog gauw een kerststukje maken voor de feestdagen

24 december 2021 om 10:32 Activiteiten

AMSTELVEEN Een kerststukje maken moeilijk? Welnee! Bloemist Christa Snoek laat in een aantal stappen zien hoe het moet. Voor het kerststukje gebruik je divers groen. “Bijvoorbeeld conifeer, hulst of hedera. Je kunt dit in je tuin vinden, of een pakket kopen bij de bloemist.” 

Kies een mooie schaal of pot, en doe er oase in. Laat deze eerst volzuigen met water in bijvoorbeeld een emmer. “Het is belangrijk dat je deze niet onderduwt. Anders komt er lucht in de oase, en wordt deze niet volledig nat.” Snij vervolgens de oase op maat. Daarna begint het versieren. Steek het groen erin. “Ik begin altijd onderaan en werk naar boven. Ik groepeer altijd een aantal takjes van hetzelfde.” Let op: wel even de takjes groen aan de onderkant kaal maken. Ben je klaar met het groen? Steek dan met behulp van ijzerdraadjes de decoratiematerialen erin. Kies bijvoorbeeld voor kerstballen, dennenappels en mos. “Om het af te maken kun je een waxinelichthouder erin prikken. Let wel op: deze moet vrij zijn van het groen, anders gaat het mis.” Het kerststukje kan ruim voor kerst worden gemaakt. “Mits je het kerststukje af en toe water geeft.” 

Snoek geeft normaliter workshops, waarbij mensen in haar winkel kerststukjes kunnen maken. “Vanwege de coronasituatie gaat dat niet door. Mensen kunnen echter wel pakketten bestellen, zodat ze thuis een kerststukje kunnen maken.” 

Echte trends zijn er niet met kerst, volgens Snoek. Ze krijgt regelmatig de vraag om woningen aan te kleden voor de feestdagen. “Het is maar net wat je mooi vindt. Al zie ik wel veel goud, en tegenwoordig wordt er ook meer zeeblauw gebruikt.” Meer informatie: https://christasnoek.nl..


Foto: Naomi Heidinga


Foto: Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie