Restanten van de snel verwijderde bekladding zijn nog te zien op de kozijnen.
Restanten van de snel verwijderde bekladding zijn nog te zien op de kozijnen. Rinus van Denderen

‘Vluchtelingenpand’ ISVW beklad

6 december 2021 om 12:15 Overig

LEUSDEN Kort nadat de gemeente vorige week bekend maakte dat zij tijdelijk alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV) in de Internationale School Voor Wijsbegeerte gaat opvangen, werd het ISVW hotel in Leusden beklad. Een ooggetuige zag vrijdag anti-islamitische teksten opeen gevel die spoedig ook weer zijn verwijderd. 

De gemeenten Leusden en Woudenberg ondersteunen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bij de noodopvang in het ISVW hotel in Leusden. Een groep van tussen de 30 en 45 jonge vluchtelingen, van 14 tot en met 17 jaar oud, krijgt vanaf 6 december onderdak in het bijgebouw van het hotel aan de Dodeweg 8. De opvang is voor de duur van één maand, legt de gemeente uit in een persbericht. De ISVW heeft de ruimte na een maand weer nodig voor andere gasten. De gemeente Woudenberg biedt ondersteuning aan bij de opvang.

In 2015 heeft juist de gemeente Leusden ondersteuning geboden bij de opvang van vluchtelingen in de gemeente Woudenberg. ,,Met de opvang van jongeren in de gemeente Leusden, nemen Leusden en Woudenberg gezamenlijk de verantwoordelijkheid en leveren zij een bijdrage aan de oplossing van de acute situatie die in de opvang van vluchtelingen is ontstaan. Dit is een breed gedragen wens van de Leusdense gemeenteraad die hiertoe het college onlangs opriep in een motie. Het past ook bij de traditie dat de Leusdense samenleving en gemeente zich gastvrij opstelt voor vluchtelingen die hulp nodig hebben.”

Het gaat om kinderen van 14 tot en met 17 jaar die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. Omdat het om een relatief korte periode van opvang gaat, wordt er geen onderwijs geboden aan de vluchtelingen. Wel zoekt het COA naar mogelijkheden voor dagbesteding. Daarvoor maakt zij graag gebruik van de lokale verenigingen en netwerken. Inwoners en organisaties die een activiteit voor jongeren willen organiseren, kunnen zich melden bij het COA: www.leusden.nl/opvangAMV..

(Ondanks herhaalde verzoeken van de redactie, bleek het ISVW niet in staat om tijdig te kunnen reageren op aanvullende vragen over de bekladding).

Internationale School voor Wijsbegeerte Beklad
Internationale School voor Wijsbegeerte Beklad
Internationale School voor Wijsbegeerte Beklad
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie