Afbeelding
Keistadnieuws

Gezamenlijke controle Plantageweg in bestrijding van ondermijning

6 december 2021 om 14:11 Misdaad

LEUSDEN De politie, douane en gemeente Leusden hielden maandag 6 december aan het begin van de middag een gezamenlijke actie in het kader van ondermijning. Aan de Plantageweg in Leusden werden enkele bedrijfspanden bekeken, ‘op basis van signalen’ laat een gemeentewoordvoerder weten.

Er zijn geen strafrechtelijke zaken aangetroffen, wel bouwtechnische overtredingen, meldde de gemeente kort naderhand. ,,De controle heeft verder geleid tot een aantal adviezen op het terrein van milieuwetgeving en het gebruik van de ruimtes, conform het bestemmingsplan. De ondernemers op het bedrijventerrein werkten, ondanks dat een dergelijke actie enige onrust met zich meebrengt, actief mee aan de controle.”

CONTROLE De bedrijfsunits zijn onder meer gecontroleerd of het gebruik ervan in strijd is met het bestemmingsplan. Verhuurders van dergelijke units weten vaak niet door wie en waarvoor de ruimtes gebruikt worden. Ook komt het voor dat deze units worden misbruikt voor criminele doeleinden, zoals bijvoorbeeld de opslag van illegale goederen of wapens. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties, die niet alleen effect hebben op de eigenaar of de verhuurder, maar ook op omliggende panden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaar en overlast.

Ondermijning betekent dat bedrijven gebruikt worden voor het mogelijk maken van criminaliteit. Denk aan het witwassen van crimineel geld, (belasting)fraude en mensenhandel. ,,Het bestrijden van ondermijning is één onze prioriteiten voor de komende jaren. Het is belangrijk dat we ondermijning in Leusden samen oppakken. Hierbij is de hulp van onze inwoners cruciaal”, aldus Gerolf Bouwmeester, burgemeester van de gemeente Leusden.

,,Alleen door samen te werken kunnen we een blokkade opwerpen voor criminele activiteiten. Ik vond het enorm positief om te zien hoe we dit met alle relevante partijen samen oppakken. Ik roep daarom inwoners op om, als ze vermoeden dat ergens criminele activiteiten plaatsvinden, dit te melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie