Evert van de Beek: 'Wij zijn nog steeds een Leusdens bedrijf'.
Evert van de Beek: 'Wij zijn nog steeds een Leusdens bedrijf'. Arnoud j Spaaij
Ondernemer in beeld

Evert van de Beek kan terug én vooruit kijken

17 december 2021 om 08:05 Zakelijk

LEUSDEN In dertig jaar heeft Evert van de Beek de elektrotechnische wereld flink zien veranderen. De Barnevelder nam 30 jaar geleden het installatiebedrijf van Coen van den Berg over en stond daarmee zelf aan de basis van een grote verandering in het bedrijf.

Arnoud J Spaaij

„En nog steeds zijn we een echt Leusdens bedrijf”, zegt Evert van de Beek. „Zelfs nu we onderdeel zijn van Lomans. We repareren nog wel eens iets voor klanten die Coen van de Berg al had toen hij met zijn winkel nog aan de Hamerveldseweg zat.” Niet verwonderlijk dat Van de Beek trots is op het bedrijf dat sinds 1991 veel veranderingen meemaakte en toch nog steeds een solide basis heeft in het dorp. „Ik ben dertig jaar lang met plezier naar mijn werk gegaan. Zeker ook omdat het team van medewerkers dat mogelijk maakte. En nog steeds trouwens.” Al is Van de Beek een dagje minder gaan werken toen hij 65 werd, hij moet er niet aan denken om te stoppen op dit moment. „Ik wil graag, bij gezondheid, nog wel even door op deze plek blijven omdat ik het nog steeds een prachtige baan vind,” zegt hij op het kantoor aan ’t Koendert.

De eigenaar van installatiebedrijf van Coen van den Berg zit al 49 jaar in ‘t vak

HIGHTECH Van de Beek zit al 49 jaar in het vak. Hij begon op de LTS maar wist al snel dat hij geen monteur wilde blijven. „Vooral omdat ik de techniek ook goed kan verkopen. Dat vind ik ook het leuke aan mijn vak. Ik bied altijd alles compleet aan bij een klant. Dan ga ik helemaal los. Het grote voordeel is dat je dan ook nooit wat vergeet.”
In de loop van de jaren is er heel wat aan mogelijkheden bijgekomen. Domotica, LED-verlichting en zonnepanelen zijn een paar voorbeelden. „Toen ik begon was er alleen nog maar de gloeilamp. Dat is nu wel anders. Met een app bedien je je hele huis. Wat we tegenwoordig leveren is vaak echt van hoog technisch niveau.”

VERANDERINGEN Technisch zag Van de Beek veel passeren en opkomen. En de markt waarin Elektrotechniek Van den Berg operationeel is, was ook niet altijd even gemakkelijk. We doen utiliteitsbouw, onderhoud - voor bijvoorbeeld WS Leusden - en ook woningen voor particulieren met alles erop en eraan. Toch was de bouwcrisis rond tweeduizend zes ook voor ons erg lastig. Daarom was het fijn dat Lomans daar bij hielp. Het zorgt er nu nog steeds voor dat we als Elektrotechniek van den Berg mee kunnen doen in de installatiewereld.”

IN DE METERKAST Met het standaard installatiewerk creëert Van de Beek voor Elektrotechniek van den Berg de meest omzet. „Toch kan ik me ook de details vaak goed voor de geest halen. Ik weet van klanten van twintig jaar geleden wat er in de meterkast zit.” Bij techniek gaat Van de Beek’s hart echt kloppen. „Ik ben ook nog lang niet klaar. En al zoek ik ook wel naar een opvolger, ik zoek nog veel meer naar collega’s met liefde voor het vak. Die zijn ongelooflijk hard nodig in onze sector. We leiden zelf op en daarmee bieden we veel kansen. Ik heb er altijd een goede boterham aan gehad.”

Elektrotechniek Van den Berg
‘t Koendert 1
3831 RB Leusden
Tel. 033 4941235

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie