Roan en Thomas zijn voor Betti Craenen-Winkels de helden van de dag, maar vele anderen hielpen ook mee.
Roan en Thomas zijn voor Betti Craenen-Winkels de helden van de dag, maar vele anderen hielpen ook mee. Betti Craenen-Winkels
Lezersnieuws

‘Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben trots op Leusdenaren’

14 december 2021 om 11:00 Dieren

LEUSDEN Betti Craenen-Winkels is naar eigen zeggen trots op haar plaatsgenoten, omdat op donderdag 9 december ‘zowat de helft van alle Leusdenaren’ mee heeft gezocht naar haar ontsnapte oppashond, een berner sennen: Fleur. ,,Dat was nog eens een warm gevoel. Wát een betrokkenheid van de mensen in Leusden.”

Oorspronkelijk was de hond woonachtig in Amersfoort, en vorige week verhuisde ze naar Zeist. ,,En was ze dus door alle onrust van heen en weer reizen tussen drie á vier adressen een beetje ontheemd, ze zocht een bekende plek, schrijft Craenen-Winkels. ,,Ze snelde onverwacht achter ons lang de voordeur uit en wég was ze. De eerste melding was vanaf de Havezathelaan naar de randweg, de tweede via Amivedi, dat kinderen van een school uit de Biezenkamp hadden haar binnengelokt in een van de Eurowoningen, maar daar ontsnapte ze ook weer omdat er geen halsband was om haar vast te houden.”

Kinderen van een school uit de Biezenkamp hadden haar binnengelokt in één van de Eurowoningen, maar daar ontsnapte ze ook weer omdat er geen halsband was om haar vast te houden

ZOVEEL REACTIES Het derde bericht kwam via een politiebericht, de vierde weer van een wandelaar en zo fietste Craenen-Winkels wel drie uur rond tót uiteindelijk een verlossend telefoontje via Amivedi dat de hond was getraceerd.

,,Inmiddels had ik op de buurtapp een bericht geplaatst en ook deze groep dacht en zocht intensief mee. Het bericht dat de hond voor een tweede keer getraceerd was op de kruising Groene Zoom met de Heiligerbergweg kwam niet onverwacht, dat is de richting vanwaar ze had gewoond. Knap toch voor een hond.”

De vrijwilligers groep hondenzoekgroep Woudenberg en omstreken hielpen ook mee, Amivedi evenals de politie in deze regio hebben allemaal meldingen binnengekregen over de plaats waar men de hond had gezien. ,,Maar zoveel reacties binnen afzienbare tijd had men bij Amivedi ook nog nergens anders meegemaakt.”

NOOIT MEEGEMAAKT ,,Alle hulde dus voor Leusdenaren; wat ben ik blij dat we zes jaar geleden hiernaartoe zijn verhuisd! Ook wij als landverhuizers (we verhuisden al zeven keer) hebben ik dat nog niet meegemaakt. Roan en Thomas waren de helden van de dag. ,,Want deze twee kanjers hebben Fleur gevonden op de hoek van de Groene Zoom met de Heiligenbergerweg. Totaal uitgeput, maar ongedeerd. Ontzettend bedankt alle Leusdenaren, top!””

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie