Er is ruimte voor 138 zonnepanelen op een strook gras achter de sloot
Er is ruimte voor 138 zonnepanelen op een strook gras achter de sloot Splash

Zwembad Splash gaat eigen stroom opwekken

13 december 2021 om 12:01 Natuur en milieu

DE GLIND Zwembad Splash is met Rudolphstichting bezig met planvorming voor een strook zonnepanelen bij het zwembad. Gezien de stijgende energieprijzen is het voor het voortbestaan van het zwembad van groot belang dat het zijn eigen stroom gaat opwekken.

Emile Bakker, voorzitter van het zwembadbestuur licht toe: ,,Met de panelen kunnen we naar verwachting op jaarbasis 50.000 kwH zonne-energie opwekken, genoeg voor 90 procent van ons elektraverbruik.”

Er is ruimte voor 138 zonnepanelen op een strook gras achter de sloot. De kleine strook van circa 5 bij 45 meter, ligt achter het Sundisc-systeem en wordt aan het oog van zwembadgasten onttrokken, door het scherm met klimop dat reeds voor het Sundisc-systeem staat. ,,Ook vanaf de weg en voor omwonenden is de strook met zonnepanelen oogvriendelijk, doordat het landschappelijk wordt ingepast. Concreet betekent dit dat de randen van de grasstrook worden aangekleed met beplanting. Ook worden er een paar tamme kastanjes geplaatst. Uiteraard strategisch, zodat ze geen zon wegnemen”; schrijft het zwembad.

SUNDISC SYSTEEM Het water blijft mooi blauw, maar de exploitatie van het zwembad wordt steeds ‘groener’. Het Sundisc-systeem zorgt sinds 2018 voor het terugdringen van het gasverbruik. Dat is enerzijds financieel interessant, maar ook winst voor het milieu en een bijdrage aan een gasloze toekomst. Nu wordt ingezet op milieuwinst én op het terugdringen van kosten door het zelf opwekken van energie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie