De gemeenteraad nam gisteren afscheid van VVD'er Henk Lonink die Leusden verlaat.
De gemeenteraad nam gisteren afscheid van VVD'er Henk Lonink die Leusden verlaat. Privé

Afscheid van vertrekkend VVD-raadslid Henk Lonink

17 december 2021 om 11:36 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad heeft donderdag afscheid genomen van VVD-raadslid Henk Lonink. Lonink vertrekt uit de gemeente Leusden en dient derhalve formeel zijn raadslidmaatschap neer te leggen. 

,,Vanwege mijn aanstaande verhuizing naar het Friese Oentsjerk ben ik niet meer gerechtigd om gemeenteraadslid te zijn in uw gemeente’’, schrijft Lonink in zijn ontslagbrief aan de burgemeester: ,,Daarom verzoek ik u mij in de raadsvergadering van 16 december 2021 ontslag te verlenen.’’

DORPSOUDSTE Lonink is ruim vijf jaar raadslid geweest. De VVD’er trad in oktober 2016 toe tot de liberale fractie. Lonink kreeg voor die tijd al een zekere bekendheid toen hij zich onder het pseudoniem ‘Dorpsoudste’ nadrukkelijk en ‘zonder om de kluit heen te draaien’ bemoeide met allerlei lokale zaken. Dat deed hij op social media, maar ook -toen dat nog kon- in digitale reacties op stukken die in de digitale Leusder Krant verschenen. 

De zetel van Lonink wordt tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 ingenomen door Paul den Hertog, die gisteren in die hoedanigheid werd benoemd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie