Agrariër Niels Wassenaar overhandigt pakken chocolademelk aan medewerkers van 't Hamersveld. Ron van Burgsteden (met muts) kijkt toe.
Agrariër Niels Wassenaar overhandigt pakken chocolademelk aan medewerkers van 't Hamersveld. Ron van Burgsteden (met muts) kijkt toe. Rinus van Denderen

Warme chocolademelk voor bewoners verzorgingshuis ‘t Hamersveld

20 december 2021 om 16:36 Maatschappelijk

LEUSDEN De Leusdense veehouders Niels Wassenaar en Ron van Burgsteden hebben vrijdag met een ludieke actie chocolademelk aangeboden aan bewoners van verzorgingshuis ’t Hamersveld. 

Van de redactie

Het ging om een landelijke actie die werd gecoördineerd door FrieslandCampina, de internationaal opererende zuivelcoöperatie waarbij de twee Leusdense agrarische ondernemers zijn aangesloten. 

LANDELIJK ,,De actie is een jaar of vijf geleden ontstaan door een boer (Edwin Sengers uit Wijchen) die zelf het initiatief nam’’, vertelt Van Burgsteden. ,,Een jaar later werd het al groter aangepakt. Vorig jaar heeft FrieslandCampina de actie landelijk uitgerold. Dat gebeurde dit jaar voor de tweede keer op die manier.’’

Volgens Van Burgsteden bezochten hij, Niels Wassenaar en andere boeren zo’n 250 locaties in den lande. Daarbij werden pakweg 30.000 ouderen getrakteerd op warme Chocomel, al dan niet met slagroom.

AANDACHT GEVEN ,,De actie is bedoeld om ouderen, waarvan sommigen door de corona-pandemie nog eenzamer zijn dan normaal het geval is, aandacht te geven’’, licht Van Burgsteden de actie toe. ,,Het is daarom jammer dat we -door de beperkende corona-maatregelen- de chocolademelk niet zelf naar de bewoners konden brengen.’’

Wassenaar en Van Burgsteden, die zichzelf spontaan bij de organisatie als vrijwilliger meldden, vonden het ‘heel leuk’ om aan de actie mee te doen. ,,En het is logisch dat we onder de omstandigheden niet naar binnen mochten’’, voegt Van Burgsteden daar begripvol aan toe. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie