Een leuk tijdverdrijf is momenteel het spelen van domino. Als kind deed zij dit in Estland ook veel met haar oma.
Een leuk tijdverdrijf is momenteel het spelen van domino. Als kind deed zij dit in Estland ook veel met haar oma. Gemeente Leusden

Mevrouw Ristla vierde haar honderdste verjaardag

28 december 2021 om 19:00 Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft mevrouw Ristla namens het college van harte gefeliciteerd met haar honderdste verjaardag. Uiteraard, in verband met corona, kwam de burgemeester niet persoonlijk op bezoek, maar indien gewenst kan dit alsnog op een later tijdstip plaatsvinden.

Mevrouw Hilda Heleene Ristla werd geboren op 28 december 1921 in Hallinga, Estland. Zij bezocht het gymnasium in Tallinn en werkte kort voor de politie tot zij moest vluchten voor de Russen die de Baltische staten, en dus ook Estland, binnenvielen.

Via omzwervingen door heel Europa, werkend als Rode Kruis verpleegster, kwam zij in 1945 in Den Haag terecht. Daar werkte zij als laborante bij een consultatiebureau dat onderzoek deed naar TBC-infecties en leerde zij haar eerste echtgenoot, met wie zij twee dochters kreeg, kennen.

DOMINO Met haar tweede echtgenoot en jongste dochter verhuisde zij begin jaren ‘70 naar Leusden. Een groot aantal jaar heeft zij zich beziggehouden met haar hobby: het weer. Dit deed zij tot voor enkele jaren geleden nog. Het rekenwerk dat daarbij kwam kijken werd echter te vermoeiend. 

Afgelopen juni kwam zij ongelukkig ten val waarbij zij haar heup brak en niet meer zelfstandig kon wonen. Sindsdien woont zij naar grote tevredenheid in verzorgingshuis ‘t Hamersveld in Leusden. Een leuk tijdverdrijf is momenteel het spelen van domino. Als kind deed zij dit in Estland ook veel met haar oma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie