Wim Eijpe draagt zijn praktijk over aan Robbert Jan Renting.
Wim Eijpe draagt zijn praktijk over aan Robbert Jan Renting. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Robbert Jan Renting nieuwe eigenaar tandartspraktijk De Biezenkamp

7 januari 2022 om 08:46 Zakelijk

LEUSDEN Maar liefst 31 jaar was Wim Eijpe het vertrouwde gezicht boven de tandartsstoel van tandartspraktijk De Biezenkamp. De afgelopen jaarwisseling bracht daar verandering in. De praktijk heeft een nieuwe eigenaar: Robbert Jan Renting.

Arnoud J Spaaij

Wim Eijpe nam in 1990 de praktijk over van tandarts Kerseboom. „Dat was een heel andere tijd”, begint Eijpe. „Eens per week waren we toen ook nog in de Achterveldse praktijk. Niet altijd handig, want in Leusden konden we uitgebreider behandelen.” 

De start na de overname van Kerseboom was voor Eijpe sowieso minder luxe. Hij reed toen in een Citroën 2CV. „Fijne auto, je kon het dak makkelijk openklappen”, lacht Eijpe. „Als we in Achterveld werkten, haalde daarmee mijn assistente op in Leusden. Op een dag waaide het dak open en toen ik bij mijn assistente kwam zei ik: ‘Je mag meerijden als je maar een regenjas aan doet’ en dat vond ze geen probleem. Tamelijk verzopen kwamen we in de praktijk aan. De rest van de dag kreeg ik van iedere patiënt de waarschuwing dat ik mijn dak nog open had staan in de regen.” Zulke anekdotes heeft Eijpe na ruim dertig jaar volop paraat. Hij kijkt dan ook terug op drie decennia waarin hij met zijn team fantastisch samenwerkte. Dat gaat hij missen, maar: „Er is meer dan alleen maar hard en veel werken.”

Het vertrouwde team met Monique, Priscilla en Irene blijft. Het nieuwe gezicht is dat van Robbert Jan Renting die de praktijk overneemt

VEEL VERANDERD Eijpe heeft met zijn team steeds meer nadruk kunnen leggen op preventie. De komst van de elektrische tandenborstel, rechtzetten van gebitten door orthodontie, flossen en tandenstokers - nu gaat alle met brushes - zijn ontwikkelingen die grotendeels de laatste tientallen jaren plaatsvonden.

VERTROUWD Het vertrouwde team met Monique, Priscilla en Irene blijft. Het nieuwe gezicht is dat van Robbert Jan Renting die de praktijk overneemt: „In 2008 studeerde ik af aan de Universiteit Groningen en sindsdien was ik werkzaam in verschillende praktijken. Daarnaast heb ik een 3-jarige master implantologie en reconstructie tandheelkunde aan de ACTA afgerond.”

Iedereen is welkom, van reguliere controles voor het hele gezin tot complexere tandheelkundige ingrepen en implantologie. Renting is trots De Biezenkamp over te kunnen nemen en weet waar hij de focus op zal leggen: “Kwaliteit, persoonlijke service en betrokkenheid met een vertrouwd team aan de stoel. De patiënt de mogelijkheden voorleggen en samen de best passende keuze maken.”

NIEUW De digitalisering die in de tandheelkunde gaande is, wordt door Renting omarmt: „Er komt onder andere een prachtig 3-D röntgenapparaat. Hiermee kunnen we beter problemen zien en voorkomen.”
Met de overdracht zijn Eijpe en Renting erg blij. Samen bevestigen ze: „Ja, graag willen we alle patiënten bedanken voor het vertrouwen in Wim.” En Robbert Jan kijkt er naar uit om bestaande en toekomstige patiënten te verwelkomen.

Tandartspraktijk De Biezenkamp
De Biezenkamp 112
3831 JA Leusden
Tel. 033-4947384
info@ptidebiezenkamp.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie