Afbeelding
Shutterstock

Lucas en Julia populairste kindernamen in provincie afgelopen jaar

6 januari 2022 om 09:28 Mensen

REGIO Julia, Mila en Emma bij de meisjes, en Noah, Lucas en Sem bij de jongens: deze namen werden in 2021 het vaakst gekozen voor pasgeboren kinderen. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van populairste babynamen die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdag 6 januari publiceerde.

In de provincie Utrecht waren achtereenvolgens Lucas, Levi en Noah het populairst afgelopen jaar. Voor meisjes waren dat Julia, Noor en Emma. Opvallend is dat het landelijk populaire ‘Sem’, in onze provincie niet eens de top-10 haalde. Tess is een opvallende naam in buurprovincie Gelderland en James als jongensnaam in Noord- en Zuid Holland. Ook de populariteit van Olivia (1 en 2, maar op nr. 10 in Utrecht) vallen op in vergelijking met de buren in het westen. 

Op onderstaande kaart staan de de populairste kindernamen van vorig jaar voor iedere provincie. Klikken op een provincie op de kaart, levert een lokale top-10 op. In verband met privacyredenen maakt de SVB alleen namen bekend die minstens 25 keer zijn gegeven: dat was vorig jaar niet in alle provincies het geval. Vandaar dat de gegevens over een provincie op de kaart kunnen ontbreken. 


De SVB gebruikt voor deze lijst de unieke namen met hun eigen spelling. Namen met verschillende schrijfwijzen zijn dus niet bij elkaar opgeteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie