Joris Houtveen belangrijk voor winnend Achterveld

13 maart 2018 om 12:56

ACHTERVELD Pas na rust lukte het Achterveld om definitief afstand te nemen van ASV'65. In de eerste helft spartelde de hekkensluiter nog flink tegen en kwam zelfs nog op voorsprong ook. Aike de Vette zorgde nog voor rust op aangeven van Joris Houtveen voor de gelijkmaker. Met Houtveen werd meteen ook de uitblinker genoemd. De vleugelverdediger zorgde continue voor dreiging en schoot bovendien zelf de 1-3 binnen. Frederik van Middelaar kon het zich bij die stand zelfs permitteren om een strafschop te missen. Even later werd het alsnog 1-4. ,,Een prima resultaat'', vond Janco Heimgartner. ,,We moesten vandaag het spel maken, dat ging ons goed af. Het was een leuke tegenstander om tegen te voetballen. Voorin hadden ze twee goede spelers, verder waren ze niet zo heel goed. Toen we achter kwamen bleven we rustig, we wisten dat ze het niet 90 minuten zouden volhouden.''

Doelpunten: Aike de Vette 1-1, Mike van Ruitenbeek 1-2, Joris Houtveen 1-3 en Joey van de Brink 1-4.

Geen zorgen meer voor Roda'46-zondag

LEUSDEN De zondagtak van Roda'46 speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Dat is na het 1-1 gelijke spel tegen Waterwijk wel duidelijk. De Leusdenaren zijn al vijf duels ongeslagen en hebben nu zo'n grote voorsprong opgebouwd dat het seizoen ontspannen uitgespeeld kan worden. Zondag komt AFC Quick 1890 op bezoek. Wil Roda net als in Amersfoort minimaal een punt pakken van de koploper, dan zal het spel wel beter moeten dan tegen Waterwijk. ,,Wat wij in de eerste helft lieten zien was dramatisch'', mopperde Igor van Gelderen. ,,Daarna was het niet veel beter. Gelukkig hielden we wel een punt aan deze wedstrijd over.'' Daarvoor zorgde Boudewijn Swier. De aanvoerder van Roda is de laatste weken opmerkelijk vaak op schot.

Doelpunt: Boudewijn Swier 1-1.

Laura van der Heijden naar Bietigheim

LEUSDEN Handbalster Laura van der Heijden verhuist na dit seizoen naar Duitsland. De recordinternational van Oranje verkast van het Hongaarse Ferencvaros naar Bietigheim. De Amersfoortse komt daar liefst vier mede-internationals tegen. De 27-jarige rechteropbouwspeelster maakte bij Oranje deel uit van het team dat brons won op het afgelopen wereldkampioenschap. In 183 interlands scoorde ze 576 keer. Voor haar overgang naar Hongarije was ze drie seizoenen actief bij het Deense Esbjerg. Ze heeft daarvoor ook in Duitsland gespeeld.

Inschrijving schoolvoetbal

LEUSDEN De inschrijving voor het Succes Schoolvoetbaltoernooi 2018 is gestart. Leerlingen van basisscholen uit Leusden en Achterveld kunnen zich aanmelden bij hun eigen school voor de scholencompetitie. Het toernooi vindt plaats op maandag 30 april, aan het begin van de meivakantie.