Teleurstelling en verslagenheid op de bank van Antilopen. Foto Rinus van Denderen

Antilopen moet op herhaling

13 maart 2018 om 14:06

Aanval faalt in beslissende wedstrijd

LEUSDEN Het is Antilopen/Lancyr Deelen niet gelukt om van de zevende plek op de ranglijst af te komen. De laatste competitiewedstrijd mondde uit in een teleurstellende 20-30 nederlaag tegen Oranje Wit. Het gevolg is dat de overgangsklasser op herhaling moet. Zaterdagavond is er een beslissingsduel tegen SKF. De winnaar mag blijven, de verliezer degradeert.

Peter Pos

Drie weken lang had iedereen bij Antilopen de tijd om zich voor te bereiden op het cruciale duel tegen Oranje Wit. Uit was die ploeg nog verslagen. Een gelijkspel zou al voldoende zijn, al is dat iets wat in het korfbal niet zo heel vaak voorkomt. Geen enkele keer stond de thuisploeg op voorsprong. In de eerste helft werd nog wel een paar keer een achterstand weggewerkt, verder kwamen de Leusdenaren nooit.

Tot aan de rust was er overigens nog niet zo heel veel aan de hand: 14-16. Daarna ging het faliekant mis. Liefst acht minuten lang scoorde Antilopen niet. Oranje Wit profiteerde en liep uit naar 14-19. Even was daar een opleving (16-19), waarna de bezoekers opnieuw drie keer op rij scoorden: 16-22. ,,Dan weet je dat het heel lastig wordt'', verzuchtte Ruud van de Hoef. ,,Zeker ook omdat we al halverwege de tweede helft waren.''

TE WEINIG De trainer van Antilopen kon er geen vinger opleggen waardoor het kwam dat zijn ploeg zo ver weg zakte. ,,Het lukt ons maar niet om twee helften goed te spelen. Dit seizoen spelen we vaak één helft goed en één slecht. Nu was dat ook zo. Voor rust was er bij ons veel beweging en dreiging. Daarna lieten we ons verder van de korf af dwingen. We scoorden in de hele tweede helft maar zes keer. Dat is veel te weinig.''

Aan de voorbereiding en het tactische plan lag het niet. Van de Hoef had bedacht dat hij Dennis de Graaf tegenover Jasper Kleingeld, de langste speler van Oranje Wit, wilde hebben. Om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen begon De Graaf in de wissel en kwam direct na het eerste fluitsignaal in het veld voor Rens Costa. ,,Op deze manier kostte het me maar één wissel.''

CLIMAX Het laatste duel in De Korf werd uiteindelijk niet de gehoopte climax. Hoe het publiek ook achter de thuisploeg ging staan, scoren lukte na rust niet meer. Alleen Bart Witteveen scoorde nog regelmatig. Hij kwam uiteindelijk tot zeven treffers. Van de Hoef baalde na afloop flink. ,,Dit is wel een heel forse nederlaag. Op een beslissingswedstrijd met SKF zat ik ook helemaal niet te wachten.'' SKF is namelijk dé club van Van de Hoef, die zelf in Veenendaal woont. ,,Ik ben daar natuurlijk al een paar jaar weg, maar weet nog het nodige van ze. Het is mijn eer te na om met degradatie afscheid te nemen. Dus ik zal er alles aan doen om de ploeg optimaal voor te bereiden. Hopelijk keert de vorm voor die ene wedstrijd weer terug.''

MAARSSEN Het beslissingsduel tussen Antilopen en SKF wordt gespeeld in de OVVO-hal in Maarssen. De aanvang is 20.00 uur.