Twee restaurants zijn het leukst

ACHTERVELD 'Eeterij, tapperij de Hessenkar' en 'Restaurant + Bar Nog Eéntje' hebben een golden award gewonnen. Het is een prijs die wordt uitgereikt aan de winnaar van de verkiezing Leukste Restaurant 2018.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door Vote Company. Er kan op restaurants gestemd worden via e-mail of per sms. In de gemeente Leusden deden 11 horecabedrijven mee. Nog Eéntje mocht 61 stemmen noteren en De Hessenkar behaalde 48 stemmen voor de titel Leukste Restaurant. Eigenaren Sandra en Eerhard Voorburg mochten de eerste prijs hiervoor dus meenemen. Hetty en Andy Boutens van De Hessenkar ontvingen de prijs voor de hoogste waardering. De vier uitbaters zijn erg in hun nopjes met de uitslag van de verkiezing. ,,Nog maar een jaar open en nu al een golden award'', verklaart Sandra Voorburg van Nog Eéntje blij. Andy Boutens van De Hessenkar is in een minstens even goede stemming: ,,Hoe leuk is het om met z'n vieren de golden award gewonnen te hebben? Twee totaal verschillende Achterveldse restaurants, welke als Achterveldse ondernemers samen de prijs van de verkiezing Leukste Restaurant van de gemeente Leusden winnen."

De vier horecaondernemers trokken samen naar de vakbeurs Bakkersvak die 4 en 5 maart werd gehouden in Gorinchem. Daar reikte Katja Schuurman de prijs uit namens de organisatie tijdens een groot feest met zangeres Maan en muziek van QMusic.

De verkiezing Leukste Restaurant wordt landelijk gehouden. Er zijn verschillende categorieën voor gemeenten en provincies, maar er zijn ook landelijke en Keten-winnaars.

Toch verlichting Jannendorp

ACHTERVELD Gemeente Leusden gaat toch 't Jannendorp extra verlichten. Dat bleek vorige week nadat gemeenteraadslid Gerrit Kroeze wethouder Jan Overweg hierover om duidelijkheid had gevraagd. De bedoeling is nu dat een bestaande lantaarn wordt verplaatst en een extra paal wordt neergezet op het slechts ongeveer 100 meter lange stuk weg binnen de bebouwde kom.

Eerder hadden alle politieke partijen zich al voor aanpassing van de verlichting uitgesproken tijdens het verkiezingsdebat op 20 februari in 'd Ouwe Peerdestal. Anouk Steenkamp, initiatiefneemster voor de extra verlichting, stelde daar vanuit het publiek de vraag aan alle partijen en aan wethouder Overweg in het bijzonder waarom het zolang moest duren voor een dergelijk verzoek door de gemeente behandeld wordt. Steenkamp benaderde de gemeente al vorig jaar oktober. In eerste instantie hoorde ze niets en vervolgens kwam er een gesprek. Verder vond ze meer dan 140 medestanders en liet toen Overweg weten eerst een onderzoek naar de veiligheid te willen doen. Dat lijkt dus nu allemaal afgerond.

Wanneer de verlichting precies wordt aangepast is nog niet bekend.