Terwijl de wethouder aftelt drukken kleinkinderen Piet en Anna op de startknop.
Terwijl de wethouder aftelt drukken kleinkinderen Piet en Anna op de startknop. Arnoud J Spaaij

Dorpsplein heeft officiële naam

Plein vanaf nu C.M. de Vorplein

ACHTERVELD Het dorpsplein in Achterveld heeft een officiële naam. Sinds vorige week draagt het de naam C.M. de Vorplein naar wijlen Cees de Vor, oprichter van Fendt-importeur De Vor. Het familiebedrijf was belangrijk voor het dorp en voor de uiteindelijke realisatie van het dorpsplein.

Arnoud J Spaaij

BEDRIJF Familie De Vor was uitgenodigd en kleinkinderen Piet en Anna mochten samen met wethouder Overweg de officiële onthulling van het naambord doen. Even daarvoor had de Woningstichting Leusden het plein al symbolisch overgedragen aan de gemeente Leusden. Monique Brewster, directeur van WSL, Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling, en wethouder Jan Overweg knipten daarvoor gezamenlijk een imposant rood lint door.

De familie De Vor was lang actief met haar bedrijf in Achterveld. Het tegenwoordige Mechan Partners aan Hessenweg 164 nam na diverse samenwerkingen en overnames van het bedrijf De Vor uiteindelijk de activiteiten over van zoon André de Vor.

GOEDKEURING Hoewel er nog zaken moeten worden afgerond kreeg het plein in elk geval de goedkeuring van André de Vor. "Ik vind het mooi. Vooral ook omdat in de week dat het oude coöperatiegebouw verdween bekend werd dat het plein de naam C.M. de Vorplein ging krijgen."

Naast dat De Vor een grote werkgever was in Achterveld, kocht André de Vor op enig moment het oude coöperatiegebouw. Daar is inmiddels de nieuwe woonflat midden in het dorp verrezen. Ook is De Vor eigenaar van enkele panden die grenzen aan het door Woningstichting Leusden en Alliantie gerealiseerde nieuwe plein.