Vrijwilligers gezocht voor onderhoud aan landschap Leusden

1 oktober 2018 om 10:37

LEUSDEN Voor Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap.

Vanwege uitbreiding van het aantal werkdagen zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Kennis van landschapsbeheer is niet nodig. Wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week. Op 16 oktober is er een informatiebijeenkomst.

Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met minimaal vijf vrijwilligers het werk uitvoert. Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Vrijwilligers leren veel over het beheer en onderhoud van het landschap en komen daarbij regelmatig op bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze iedere week op vrijdag beschikbaar zijn. Op 16 oktober is er een informatiebijeenkomst op Landgoed Oostbroek. Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor de informatiedag op www.landschaperfgoedutrecht.nl
Kijk voor meer informatie over de vacature op www.landschaperfgoedutrecht.nl/vrijwilligerswerk