Leefwijzer: leef wijzer, leef lekker duurzaam!
Leefwijzer: leef wijzer, leef lekker duurzaam! De Groene Belevenis

Duurzaamheid wint terrein

'Verschil wordt zichtbaar'

LEUSDEN Urgenda timmert aan de weg. De tiende Dag van de Duurzaamheid wordt op 10 oktober in het hele land gevierd. Er vinden weer verschillende activiteiten plaats om te laten zien dat er al duizenden duurzaamheidsinitiatieven zijn, die samen wel degelijk verschil maken. Door deze vol enthousiasme te tonen, worden anderen aangemoedigd ook mee te doen. Op deze manier wil Urgenda de duurzaamheidsbeweging vergroten.

In Leusden is er niet één dag, maar een hele maand vol duurzame activiteiten: Duurzaam Doen Oktober. Centraal thema van alle activiteiten in Leusden is 'het verminderen van je eigen impact', laat je inspireren om op een leuke, bewuste en/of innovatieve manier je eigen voetafdruk te verminderen. Alle informatie over de activiteiten is te vinden op www.duurzaamdoenleusden.nl, een initiatief van De Groene Belevenis.

JAN TERLOUW IN ZINCAFÉ Op maandagavond 8 oktober houdt Jan Terlouw een lezing, georganiseerd door Zincafé Leusden. Terlouw schreef het Boekenweekessay 2018 "Natuurlijk"; een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid. Maar het is vooral ook een vurig betoog om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties. Het tijdperk van het Antropoceen is aangebroken: het menselijk handelen heeft een bepalende invloed op de toestand van de aarde. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

Terlouw zal ongeveer drie kwartier spreken. Na de pauze is er ruimte voor vragen uit het publiek en gesprek. Omdat het beperkte aantal plaatsen in Theater De Tuin al is uitverkocht is aanmelden helaas niet meer mogelijk.