Duurzaamheid Leusden.
Duurzaamheid Leusden. De Groene Belevenis

Duurzaam Doen Oktober!

LEUSDEN Centraal thema in de maand oktober is 'het verminderen van je eigen impact'. Laat je inspireren om op een leuke, bewuste en/of innovatieve manier je eigen voetafdruk te verkleinen.

Op 10 oktober 2018 is het de tiende Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden op deze dag tal van activiteiten plaats in het kader van de bevordering van duurzaamheid.

DUURZAAM IN LEUSDEN Op initiatief van De Groene Belevenis en de gemeente Leusden vinden er niet alleen op 10 oktober maar over de hele maand oktober duurzame activiteiten plaats onder het motto Duurzaam Doen Oktober! De activiteiten staan vermeld op www.duurzaamdoenleusden.nl

DOCUMENTAIRE Zo wordt bijvoorbeeld op 4 oktober in De Koningshof de documentaire 'Einde van bezit' (VPRO Tegenlicht) vertoond met na afloop een discussie onder leiding van Jan Overweg en geeft Jan Terlouw op 8 oktober de lezing 'We leven op de pof bij de natuur' in het Zincafé in Theater De Tuin.

LEZING VERBORGEN IMPACT We hebben als Westerse consument veel meer impact op het milieu dan we denken. Mark Kauw werkte mee aan het boek 'De verborgen impact, alles voor een eco-positief leven' van Babette Porcelijn. Kauw vertelt op woensdagavond 10 oktober in de Bibliotheek wat die verborgen impact is en hoe men daarop een positieve invloed kan uitoefenen.
Bezoekers kunnen naderhand hun eigen afdruk berekenen.

FAIR TRADE WEEK Verschillende Leusdense bedrijven zetten in de week vanaf 27 oktober Fairtradeproducten in de spotlights. Zo laten zij zien dat ze voor Fairtrade kiezen, wat Fairtrade producten zijn en hoe je door aankoop van deze producten boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden kunt helpen met verbetering van hun situatie.