Afbeelding
Kringloop

Bieb pakt uit in boekenweek voor kinderen

LEUSDEN Theatervoorstellingen, bezoeken van bekroonde illustratoren en allerlei leuke opdrachten. Het bruist vanaf vandaag in de bibliotheek. Tijdens de Kinderboekenweek komen Leusdense basisscholieren langs voor spektakel.

De programma's sluiten aan bij het thema: Vriendschap. Een van de hoogtepunten is theatervoorstelling Spinder, naar het gelijknamige boek van Simon van der Geest. Acteur Peter Faber vertolkt het verhaal van van Hidde, zijn insectenlaboratorium en het gevecht met zijn broer Jeppe. Professionele tekenles krijgen de kinderen van de boekenillustratoren Sanne te Loo en Eva van Aals. Op zaterdag 13 oktober (11.00 uur) is er een gratis voorleesfeest.

Gratis APK-actie voor fietsen bij Leusden ZeT

LEUSDEN Op zaterdag 13 oktober kunnen Leusdense burgers hun fiets gratis laten controleren op verlichting en remmen tijdens een APK actie op het Maximaplein. Dit nieuwste initiatief van wijkvereniging Leusden ZeT wordt georganiseerd door Hans van Kuijen. Samen met vijf anderen staat hij klaar van 9.00 tot 16.00 uur. Tijdens het meedenkcafé van Leusden ZeT kwam van Kuijen op het idee: ,,Mijn vader was politieagent en heeft mij geleerd nooit zonder licht de weg op te gaan. Omdat de dagen korter worden, is nu het juiste moment om je fiets goed te controleren op verlichting en remmen. We willen bereiken, dat kinderen en vooral ouders, zich weer bewust worden van een heftige onveilige situatie. Er verongelukken nog te veel kinderen."