Deze kalfsrib roast van 500 gram is een van de specialiteiten van Restaurant Bavoort.
Deze kalfsrib roast van 500 gram is een van de specialiteiten van Restaurant Bavoort. Restaurant Bavoort

Bavoort vernieuwt creatief

'Bourgondisch voor iedereen'

LEUSDEN Rustig gelegen, net tussen de bomen van Den Treek en vlak aan de Heiligenbergerbeek, ligt op een van de mooiste plekjes van Leusden Restaurant Bavoort. Het is voor iedereen een bourgondische plek waar je kan genieten van een smakelijk leven.

Arnoud J Spaaij

Bij Restaurant Bavoort wordt continue gewerkt aan vernieuwing. Eigenaar Nino Donkervoort vertelt volop over alle recente ontwikkelingen van zijn etablissement. ,,We vernieuwen regelmatig met veel creativiteit. We hebben een bourgondische keuken waar we verse producten in samenwerking met lokale ondernemers verwerken."

Nog maar pas heeft Donkervoort de kaart in een nieuw jasje gestoken.,,We hebben veel aandacht voor onze gerechten en lichten graag toe wat er allemaal kan en bijhoort. Dat doen we in de vernieuwde kaart en op de website maar ook onze medewerkers hebben daar de kennis voor. Regelmatig leiden we met eigen mensen onze eigen medewerkers op. Zo kunnen we onze ruime ervaring en kennis gebruiken om de gasten een leuke warme plek te bieden. Voor iedereen."

UITGEBREIDE KEUZE ,,We hebben bijvoorbeeld een uitgebreide keuze in whiskey en likeuren. De wijnkaart wordt door onze sommelier met mij samen zorgvuldig gekozen. Ook daarvoor geven we alle medewerkers informatie zodat ieder uitgebreid of kleinschalig advies kan geven. En een gezin met kinderen kan prima bij ons terecht."

Voor de ouders is er de keuze uit bijvoorbeeld een proeverij van een plankje of drie gangen uit het Bavoort menu voor een vaste prijs. ,,En we hebben op de kaart een kindermenu of een Mee Eet Bordje voor een dreumes die wat mee-eet met pas of mams."

Bavoort heeft dus volop keuze, voor lunch, lounge en diner. ,,Bovendien bieden we naast onze kaart ook verschillende events aan", legt Nino Donkervoort uit. ,,In augustus en september hadden we mosselen en in oktober hebben we 20 procent korting op wijn. November is natuurlijk de wildmaand."

Bavoort ligt niet alleen op een prachtige plek maar ook centraal. Centraal in het land en zeker ook goed bereikbaar vanuit Leusden, Amersfoort en andere omliggende plaatsen. Er zijn dan ook, naast heerlijk en rustig eten, veel andere mogelijkheden. Er is vergaderruimte, en vanaf twee personen kan een high tea worden geserveerd. ,,Even reserveren vooraf," zegt Donkervoort, ,,en je kunt in alle rust komen genieten van een uitgebreide high tea."

Voor de vaste gasten is er de Bavoortpas. Je kan ermee sparen voor flessen wijn, likeurtjes en zelfs een prachtig barbecueschort. Maar ook aan de vaste gast die online is, heeft Donkervoort gedacht: ,,Binnenkort kunnen onze gasten ook volgen wat we allemaal verder nog beleven in Bavoort. We brengen de laatste nieuwtjes op de website in een blog." De vernieuwde website bavoort.nl geeft sowieso een uitgebreide toelichting. Zo kunnen mensen thuis ook nog genieten van de heerlijke sfeer van Restaurant Bavoort.

a [Restaurant Bavoort, Treekerweg 28, 3832 GX Leusden, tel. 033-4940550.