De studenten van MBO Amersfoort organiseren de mini-triatlon.
De studenten van MBO Amersfoort organiseren de mini-triatlon. MBO Amersfoort

Mini-triatlon voor goede doelen

Basisscholieren in actie dankzij MBO-studenten

LEUSDEN Basisscholieren van de groepen 6,7, en 8 doen morgen mee aan een mini-triatlon. Die is georganiseerd door studenten van het MBO Amersfoort. De kinderen laten zich sponsoren en halen zo geld op voor Vrienden van Meander en Kika.

Het sportevenement is ontstaan vanuit het vak burgerschap waarin dit jaar is besloten om het over een andere boeg te gooien: minder boeken en meer praktijk. ,,Samen met het feit dat kinderen meer moeten bewegen en we hiermee twee goede doelen kunnen helpen, was het plan geboren voor de MINI-triatlon", aldus Rob de Vries die het project coördineert.

In voorgaande jaren is er al onder zijn leiding vaker een sportieve activiteit georganiseerd: De Looptour. Die duurde telkens drie dagen, praktisch een te grote opgave voor de basisscholen. ,,Daarom is er nu voor gekozen om alles op één dag te doen", verklaart Land de koerswijziging van de organisatie, waarin de studenten een grote rol spelen.

ENTHOUSIASME Meer dan 250 kinderen hebben zich de afgelopen periode aangemeld voor de mini-triathlon. Het enthousiasme van de kinderen is ook terug te vinden bij de studenten van MBO Amersfoort. Zij zijn de laatste dagen nog druk doende met allerlei voorbereidingen. Volgens Land zijn ze bijna niet te stuiten, zoveel zin hebben ze in de mini-triathlon.

6150 METER De kinderen gaan morgen, net als bij een 'echte' triatlon zwemmen, fietsen en hardlopen. Ze zullen hierin een totale afstand afleggen van 6150 meter. Dit begint bij zwembad De Octopus waar ze 150 meter gaan zwemmen, om vervolgens 5 kilometer buiten te gaan fietsen en tot slot 1000 meter te gaan hardlopen om te finishen bij voetbalvereniging Roda '46.

SPONSOREN Land: ,,De bedoeling is dat alle kinderen zich laten sponsoren door vader, moeder, opa, oma, buurman of buurvrouw. De opbrengst die we hiermee ophalen zal naar twee goede doelen gaan die hiermee ook weer kinderen kunnen helpen. De twee goede doelen zijn Vrienden van het Meander en Kika." Naar verluidt hebben de kinderen met z'n allen al een aanzienlijk bedrag bij elkaar verzameld door sponsors te strikken om geld te geven.

PRIJZEN Zoals het bij een sportevenement hoort, zijn er natuurlijk ook prijzen te winnen. Er is op elk onderdeel een trofee beschikbaar voor zowel de snelste jongen als het meest rappe meisje. De hoofdprijs is een grote wisselbokaal en pannenkoeken eten bij pannenkoekenboerderij De Hakhorst voor de hele klas die de snelste tijd weet neer te zetten over de gehele triatlon.

AANMOEDIGEN Land hoopt, voor de kinderen, de organisatoren, de goede doelen en de sponsors, dat veel mensen morgenochtend komen kijken en ergens langs het parkoers de deelnemers zullen aanmoedigen. ,,Wij nodigen iedereen van harte uit zegt hij.

De mini-triatlon, mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors uit Leusden, begint om 10.00 bij De Octopus.