Start kaartverkoop muziekevenement Back to the Sixties

ACHTERVELD Op zondag 18 november verzorgen de band Sixties Generation uit Amersfoort en singer/songwriter Arno Mijnten uit Hoevelaken een gezamenlijk optreden bij het muziekevenement 'Back to the Sixties' in Achterveld.

BEKENDE HITS Sixties Generation speelt en zingt bekende hits uit de jaren '60 en '70 van muzikale grootheden als Elvis Presley, Status Quo, The Beatles, Neil Young, Don Williams, The Rolling Stones, Peter Koelewijn, The Shadows, Cliff Richard, The Cats, Trini Lopez, Chuck Berry en heel veel anderen.

Arno Mijnten heeft zich in Nederland ontwikkeld tot een populaire country en countryrockzanger met een breed repertoire. Verder heeft Mijnten samen met Bruce Springsteen op het podium gestaan tijdens Pinkpop en beleefde hij mooie momenten met het meespelen en zingen van enkele nummers bij een optreden van Danny Vera in theater Flint.

Voor liefhebbers van muziek uit de jaren 60 is er daarom veel te beleven. Ongetwijfeld zullen er odere bezoekers zijn die door de muziek terug naar de tijd worden 'gebracht'.


VOORVERKOOP Kaarten kosten 6,50 euro per stuk in de voorverkoop en zijn te koop bij Mijnten Schaats/Skeelersport aan de Hessenweg 170 in Achterveld. Voorts kunnen belangstellenden kaarten reserveren via 0342 - 451223 of via info@deroskam.nl. Aan de zaal kosten kaarten op 18 november 8,00 euro per stuk.

De optredens in het kader van Back tot the Sixties vinden plaats in Partycentrum De Roskam aan de Hessenweg 212 in Achterveld. Het programma duurt van 14.00 tot 18.00 uur.

Samenspraak niet naar landelijke finale voor Taalhelden

LEUSDEN Het is Samenspraak Gilde Leusden niet gelukt een plek in de landelijke finale voor Taalhelden 2018 te veroveren. Dat mocht de pret niet drukken tijdens een feestelijke, regionale bijeenkomst van Stichting Lezen en Schrijven in Utrecht.

Daar waren vertegenwoordigers van Samenspraak Gilde, omdat de organistie was genomineerd voor deze jaarlijkse verkiezing in de categorie bruggenbouwers. Arienne Bosveld was als taalcoach ook persoonlijk genomineerd.

Na een inloop en een kennismakingsspel werd de argumentatie van de nominaties voorgelezen. Samenspraak Gilde Leusden, die kort van te voren blij was verrast met de uitnodiging, kwam er vrijdag achter dat het was voorgedragen door de Bibliotheek Eemland.

,,De jury heeft andere keuzes gemaakt, maar we blijven Taalhelden Utrecht", aldus Anke de Jong van Samenspraak dat een van de projecten is van Gilde Leusden. Het zorgt ervoor dat inburgeraars een taalcoach krijgen gedurende het inburgeringstraject. Met hem of haar wordt elke week geoefend met de taal. Aandacht is er vooral voor de spreekvaardigheid, maar ook bij huiswerk wordt ondersteuning gegeven. Bij Samenspraak zijn momenteel ongeveer veertig taalcoaches actief.