Nieuwe voorzitter voor stichting Voila

2 juli 2019 om 10:30

LEUSDEN Akke Wiersma treedt op 1 december in dienst van Voila als bestuurder. Zij neemt per 1 januari 2020 alle CvB-taken over

Het huidige college van bestuur (CvB) van de onderwijsstichting Voila legt op 1 januari 2020 haar taken neer. Gerrit-Jan Weiler en Wichert Eikelenboom hebben sinds de oprichting van Voila, nu bijna tien jaar geleden, gewerkt aan het bouwen van een onderwijsorganisatie die verschillend onderwijs aanbiedt in Leusden.

Wiersma heeft de afgelopen 12 jaar, eerst als directeur en later als bestuurder, leiding gegeven aan stichting de Kubus, huis en aanjager voor kunsteducatie, cultuurparticipatie, amateurkunst en popcultuur voor Lelystad en Flevoland. Haar affiniteit met, en kennis van, het onderwijs heeft zij onder meer laten blijken door het opzetten van kunst, cultuur en taaleducatie programma's voor het primair en voortgezet onderwijs, meldt Voila. Met haar aanstelling wil Voila een volgende fase ingaan onder leiding van een creatief en zakelijk ingestelde bestuurder die de kwaliteiten van Voila volledig onderkent en het belang van de ontwikkeling van de kinderen altijd bovenaan zet.

Na een zorgvuldig proces zijn het Protestants Christelijk, Katholiek en Openbaar primair onderwijs in Leusden per 26 augustus 2009 gefuseerd tot één samenwerkingsbestuur: Voila, dat staat voor Verschillend Onderwijs in Leusden Achterveld.

Dank aan Fonds Samenlevings- initiatieven

LEUSDEN Wekelijks komen er bij Fonds Samenlevingsinitiatieven allerlei aanvragen binnen van inwoners. Ideeën die het leven in Leusden leuker en fijner maken, bijdragen aan de saamhorigheid en meer mogelijkheden bieden voor culturele activiteiten.

Zo was er onlangs een TheaterTerras in Leusden Zuid waar de Franse theatergroep Saut een spectaculair en gratis openlucht optreden verzorgde. En organiseert Groenstichting Rozendaal op 30 en 31 augustus weer zwembadkamperen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Een ander voorbeeld is de oprichting van de Loopgroep Leusden, die mede mogelijk is gemaakt dankzij een eenmalige subsidie van het Fonds Samenlevingsinitiatieven Leusden.

Ook een goed idee? Een aanvraag indienen is zo gebeurd. Zeker als het gaat om een bijdrage tot duizend euro. Kijk bij www.fonds-samenlevingsinitiatieven.nl voor meer informatie.


Hulp bij reïntegratie na kanker

LEUSDEN De website www.cabanewerkt.nl is in een nieuwe jas gestoken. Armandus Boelens en Anke Vlaming laten weten dat ze mét behoud van de naam Cabane Werkt! de dienstverlening rond terugkeer naar werk bij kanker onverminderd kunnen voortzetten vanuit hun eigen bedrijf. Het aanbod bestaat uit coaching, advies en training.

Met name de regio's Utrecht en Amersfoort zijn werkgebieden. Voor de regio Amersfoort doen ze dit in samenwerking met het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) onder de noemer Toon Werkt!