Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route stellen huiseigenaren hun woning open.
Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route stellen huiseigenaren hun woning open. DGB

Wie laat duurzaam huis zien?

'Vertel hoe het echt kán'

LEUSDEN Mensen die aan de slag willen met het energiezuinig maken van hun huis hebben vaak vragen. Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op zaterdag 9 november is het de dag van de Nationale Duurzame Huizen Route. Ook in Leusden stellen huiseigenaren hun woning open om praktijkervaringen te delen. Een unieke kans voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam bouwen of wonen.

HUISEIGENAREN GEZOCHT Voor deze Duurzame Huizen Route worden huizen in Leusden, Achterveld en Stoutenburg gezocht. Leusdenaren die praktijkervaring hebben met verduurzaming van hun woning en dit willen delen worden opgeroepen te reageren. Elke ervaring is welkom: warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++-glas, zonnepanelen, gebruik van natuurlijke materialen, een groendak, enzovoorts. Kleine maatregelen of een geheel energiezuinige woning, ieder voorbeeld kan een ander inspireren.

INFORMATIE STIMULEERT Een ervaringsverhaal brengt duurzaamheid dichtbij en helpt in de zoektocht naar het energiezuiniger maken van je huis. Iedereen die hiervoor zijn huis op 9 november een paar uurtjes wil openstellen kan zich melden bij Henriëtte Former van De Groene Belevenis via info@ degroenebelevenis.nl of 033-3034940.

ENERGIELOKET De Groene Belevenis organiseert met de lokale energiepartners en energiegidsen de route in Leusden. Ze moedigen inwoners aan om deelnemende huizen te bezoeken en zo ervaringen op te doen en ideeën uit te wisselen. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt. Men kan vragen stellen aan een huiseigenaar met een duurzame woning en krijgt veel informatie hoe dit in de praktijk heeft uitgewerkt.

Meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl/leusden.