Gidsen van het Energieloket.
Gidsen van het Energieloket. Energieloket Leusden

Gidsen Energieloket geven graag advies

LEUSDEN De gemeente Leusden heeft als doelstelling om energieneutraal te zijn in 2040, liefst eerder. Om inwoners hierin te ondersteunen opent binnenkort het Energieloket. De gemeente geeft, samen met lokale duurzaamheidsorganisaties en De Groene Belevenis, invulling aan dit vernieuwde en onafhankelijke energieloket voor allerhande vragen over energiebesparing en opwekking van duurzame energie voor de eigen woning.

ENERGIEGIDSEN Het loket wordt ondersteund door vrijwillige energiegidsen. Zij volgen momenteel een korte opleiding om bewoners goed te kunnen adviseren en begeleiden bij verduurzaming van de eigen woning. Inmiddels hebben twaalf inwoners zich aangemeld.

Tjaard Horlings (Alandsbeek) ,,Ik heb onze woning aan de Kokmeeuw helemaal duurzaam laten renoveren, we zijn zelfs van het gas af en geheel CO2 neutraal. Daarmee heb ik veel praktijkervaring opgedaan die ik graag deel met mensen uit de buurt. Zo kunnen zij daar hun voordeel mee doen."

Marie-José Verheugen (Eurowoning) is gestart met de opleiding tot energiegids. ,,Ik hoop straks samen met de andere vrijwilligers een goed team te vormen en Leusdenaren wegwijs te maken in het woud van mogelijkheden, oplossingen, prioriteiten en dergelijke. Ik wil graag helpen bij het maken van keuzes om de energieverandering vorm te geven. Wat is de zin en onzin bij keuzes, wat kan het beste als eerste worden gedaan in een huis en met welke financiële mogelijkheden, welke subsidies zijn verkrijgbaar, wat kan beter samen met anderen en wat gaat de gemeente hierin doen? Genoeg vragen om straks te beantwoorden!"

De gidsen worden klaargestoomd om bewoners te helpen met besparing op de energierekening, verbetering van het wooncomfort en de woning toekomstbestendig maken.