Strijd tegen zwerfafval

LEUSDEN World Clean up Day, een wereldwijde golf van schoonmaakacties, begint op zaterdag 21 september in Nieuw-Zeeland en eindigt 36 uur later op Hawaii. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie haalden vorig jaar 18 miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo afval op in ruim 160 landen. Zo brachten ze het plastic probleem onder de aandacht, met de oproep om wereldwijd aan structurele oplossingen te werken. Deze actie wordt in Leusden ondersteund vanuit Opgeruimd Leusden.

WORLD CLEAN UP DAY Ook in Leusden kan men tijdens de World Clean Up Day aan de slag. Opgeruimd Leusden roept alle inwoners op om tijdens deze Opruimochtend heel Leusden te ontdoen van zwerfafval.

MEEDOEN Hoe? Door mee te lopen met opruimrondes binnen en rondom het centrum van Leusden of in het buitengebied. Deelnemers kunnen zich op 21 september om 8.30 uur melden bij De Groene Belevenis en worden voorzien van veiligheidshesjes, een grijper en vuilniszak. Samen met een andere vrijwilliger lopen ze een van de vaste opruimroutes. Uiteraard kunnen inwoners ook in de eigen wijk aan de slag, samen met de buurt. Ook zij kunnen grijpers lenen op zaterdag 21 september tussen 8.30 en 9.30 uur bij De Groene Belevenis. Aanmelden kan via www.opgeruimdleusden.nl.