Studenten van het MBO Amersfoort organiseren het evenement.
Studenten van het MBO Amersfoort organiseren het evenement. Rob de Vries

KiKa minitriatlon krijgt vervolg

Leerlingen sprokkelen geld bijeen

LEUSDEN Meer dan tweehonderd leerlingen van de basisscholen doen op 26 september meedoen aan de tweede KiKa minitriatlon. De kinderen gaan vijf banen zwemmen, vijf kilometer fietsen in het Lockhorsterbos en een kilometer hardlopen rondom de ijsbreker en finishen op de Rodavelden. De bedoeling is dat de kinderen zich laten sponsoren door familie voor het goede doel: KiKa en Vrienden van Meander.

De organisatie van het evenement wordt uitgevoerd door studenten van het MBO Amersfoort voor het vak Burgerschap. Docent Rob de Vries heeft nauwelijks omkijken gehad naar deze studenten die allen bij de firma Heinen en Hopman werkzaam zijn en het evenement mogelijk maken.

Ook in Bunschoten/Spakenburg gaan zij de minitriatlon doen, op 24 september.

De verkeersregelaars worden eveneens geleverd door het MBO van de opleiding Veiligheid.

OVERTREFFEN Vorig jaar werd meer dan vijfduizend opgehaald en het streven is om dit bedrag te overtreffen. Dat zal een hele opgave worden omdat vorig jaar Jenthe de Jong van de Rossenberg alleen al voor meer dan duizend euro sponsorgeld bij elkaar sprokkelde en zichzelf gesteund zag door een ondertekende brief van minister president Rutte.

De Rossenberg, die de wisselbeker momenteel in bezit heeft, zal er alles aan doen om dit weer voor elkaar te krijgen, al was dat alleen maar om als winnende klas weer gratis pannenkoeken te mogen eten in de Hakhorst. Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer voor alle jongens en meisjes op de verschillende afstanden prijzen te winnen.