Mirjam Hagenaar, derde van links: ,,Team LeusdenFit  nodigt alle Leusdenaren uit om in beweging te komen.”
Mirjam Hagenaar, derde van links: ,,Team LeusdenFit nodigt alle Leusdenaren uit om in beweging te komen.” Lariks

Kick-off Nationale Sportweek

SV Achterveld tegen Huis van Leusden

LEUSDEN Tijdens de Nationale Sportweek van 20 tot 29 september kan iedereen gratis kennismaken met sportieve activiteiten variërend van sjoelen en groepsfitness voor vrouwen tot skateclinics voor basisschoolleerlingen en aangepast sporten Special Fit voor mensen met een beperking. In samenwerking met basisscholen, sportverenigingen, MFC Antares, Maxima's, Hart for her en move2gather organiseren de Buurtsportcoaches van LeusdenFit deze activiteiten.

Mariska Stehouwer

Buurtsportcoach Mirjam Hagenaar bedacht een bijzondere kick-off: ,,Om als team LeusdenFit onze activiteiten te promoten en collega's van het Huis van Leusden in praktijk de meerwaarde van bewegen te laten zien en ervaren, is deze kick-off voorgesteld. Elke vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur doen Achtervelders aan 'wandelend voetbal', ook wel bekend als 'walking soccer'. Dit zijn geen twintigers, maar 65-plussers. Zo'n leuke activiteit moet meer bekendheid krijgen. Daarom is er op vrijdag 20 september een speciale editie: SV Achterveld tegen een team van Huis van Leusden, Lariks en de buurtsportcoaches. Wethouder Wim Vos doet ook mee en supporters zijn van harte welkom."

Hagenaar - ook werkzaam bij revalidatiecentrum De Hoogstraat - heeft als aandachtsgebied kwetsbare mensen. ,,Als buurtsportcoach ben je met name de verbinder tussen vraag en aanbod. In de Nationale Sportweek gaat het in eerste instantie erom in contact te komen met de mensen die belangstelling hebben voor een beweegles. Omdat het gaat om mensen die vaak niet de aansluiting vinden in het reguliere aanbod, wil ik dit vaker gaan aanbieden. Door uit te gaan van de kracht van mensen, ook als ze altijd pijn ervaren, zal dat wat ze wél kunnen doen een positieve ervaring opleveren. Wie de beweegles voor volwassenen op 25 september van 16.00 tot 17.00 uur in Antares (nog) niet ziet zitten nodig ik van harte uit voor een individueel beweegadvies op maat. In de sportweek op 24 september van 14.00 tot 16.00 uur bij Lariks en daarna op aanvraag."

AANBOD Op 21 september om 14.00 uur vertelt Leusdenaar Paul van der Oord, paralympisch tafeltennisser bij de Nederlandse bond, over het thema 'Sport doet iets met je' en geeft hij een clinic (para)tafeltennis bij Maxima's. Op 20, 24 en 27 september van 11.15 tot 12.00 uur wordt groepsfitness voor vrouwen aangeboden door Hart for her. 23 september is er een inspiratiesessie weerbaarheid voor vrijwilligers, trainers en coaches bij Roda '46 19.30 tot 21.00 uur door Adri Spekking, move2gather. De hele week zijn er in samenwerking met basisscholen skate clinics bij Fort33. Bij Maxima's zijn ook diverse activiteiten gepland: Plezierig fit voor ouderen op 25 september, Koersbal op 26 september en 27 september sjoelen voor 65-plus. Bij Kla4 wordt een straatsporttoernooi georganiseerd op 25 september voor 8- tot 12-jarigen. Op www.sociaalplein-leusden staat een overzicht van alle activiteiten. Aanmelden kan via m.hagenaar@lariks-leusden.nl.