Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Middag rond veiligheid

LEUSDEN Wat doe je als iemand gewond is? Hoe kan ik iets doen aan de veiligheid in mijn omgeving? Vragen waar bezoekers van de veiligheidsdag antwoord op krijgen. Het gratis evenement vindt zaterdag 21 september plaats van 12.00 tot 16.00 uur op het plein voor en in het Huis van Leusden aan 't Erf 1.

Politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten maken er een informatieve en spectaculaire middag van. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een politieauto, ME-voertuig of brandweerwagen, onder begeleiding van de politie een digitale politiegame spelen of een evenwichtsparcours lopen met een alcoholbril. Het Rode Kruis geeft reanimatie- en EHBO-trainingen. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen met puppy Chase uit de hit-tekenserie Paw Patrol op de foto. Ook kunnen ze een brand blussen, een EHBO-quiz doen of op de foto als brandweerman of politieagent.

Herdenking executies

LEUSDEN Gedurende de zomer van 1944 zijn bij de Grote Schietbaan / de kogelvanger op de Leusderheide 32 mensen uit Kamp Amersfoort gefusilleerd. Die executies zijn dit jaar 75 jaar geleden en voor het eerst mogen nabestaanden die plek bezoeken omdat het een militair oefenterrein is dat gewoonlijk voor publiek gesloten is. Het programma duurt van 13.30 tot 16.15 uur.