Afbeelding
Sanne Peper

Language, Vanja Rukavina

DE LIEVE VROUW Spreek je elkaars taal niet, dan is het makkelijk: je verstaat elkaar niet. Punt. Heb je wel enige kennis van een andere taal, dan is het pas echt moeilijk. Dan stap je een andere cultuur binnen, een andere manier van doen, wellicht een andere manier van denken.
Vanja Rukavina (Sarajevo, 1989) kwam in 1992 met zijn ouders in Nederland terecht. In 'Language' stelt hij 'taal' centraal. Als brug tussen culturen en vooral als barrière. Waarom is het onmogelijk om iets 'echt' te vertalen? Hoe bepaalt taal je visie op de wereld? En is het mogelijk om taal los te koppelen van gevoel en ervaring?

Welkom bij een college over taal. De beste uitvinding die de mens ooit heeft gekend. Een uitvinding die zichzelf heeft uitgevonden. ,,Door een nieuwe taal te leren kijk je weer als nieuw tegen allerlei dingen aan", zegt Vanja Rukavina in een interview met 'Den Haag Centraal'.

Theater De Lieve Vrouw, donderdag 19 september, 20.30 uur. Kijk voor kaarten en meer informatie op www.lievevrouw.nl of telefoonnummer 033-4226555.