Luchtopname van het omstreden kampeerterrein aan de Doornseweg.
Luchtopname van het omstreden kampeerterrein aan de Doornseweg. RTV Utrecht

Groen licht voor duurzame camping

LEUSDEN De gemeenteraad heeft donderdagavond groen licht gegeven om een voormalig kampeerterrein aan de Doornseweg nieuw leven in te blazen.


Jordi de Jong (RTV Utrecht)


Daarmee lijkt het bedrijf DeRecrecreatie door te kunnen met de plannen om het terrein om te toveren tot duurzame camping. De gemeenteraad wees de eis van omwonenden van de Doornseweg om de aanduiding ‘camping toegestaan’ van de bestemmingsplankaart te halen, in meerderheid af. Volgens de bewoners dwingt een regel in de toelichting op het bestemmingsplan de gemeente daartoe nadat Stichting Vakantiefaciliteiten Militairen (VAFAMIL) het kampeerterrein jaren geleden verliet: ,,Gezien de landschaps- en natuurwaarden van het betreffende gebied en omgeving, wordt bij vertrek van deze camping voor een specifieke doelgroep, via wijziging de aanduiding van de plankaart gehaald.” Zo luidde de cruciale zin in de toelichting op het bestemmingsplan uit 2003.

Echter, het college stelt dat het niet langer bevoegd is om dat te doen, nadat de beheersverordening het bestemmingsplan in 2013 verving. Een amendement van Jan Mülder (D66) en de SP-fractie dat het college kon dwingen een raadsvoorstel te maken om de bestemming alsnog te wijzigen en de betrokken partijen aan te moedigen naar een andere locatie voor de camping te laten kijken, haalde het donderdagavond ook niet.


Jordi de Jong is verslaggever van RTV Utrecht. De Leusder Krant volgt dit dossier samen met RTV Utrecht.


Lees ons uitgebreide commentaar op www.leusderkrant.nl