De mogelijkheden voor winkeliers (vooral supermarkten) om ook op zondagochtend open te kunnen is dankzij een motie van D66 en VVD een flinke stap dichterbij gekomen.
De mogelijkheden voor winkeliers (vooral supermarkten) om ook op zondagochtend open te kunnen is dankzij een motie van D66 en VVD een flinke stap dichterbij gekomen. Daan Bleuel

Verruiming zondagwinkeltijden nabij

LEUSDEN Dankzij steun van het CDA heeft de gemeenteraad donderdag (10 december) met de kleinst mogelijke meerderheid ingestemd met een motie van VVD en D66 die verruiming van de winkeltijden op zondag mogelijk moet maken. Het verbond daaraan wel de voorwaarde van een degelijk draagvlakonderzoek onder omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden.


VVD en D66 steunden met hun motie de wens van de Leusder Ondernemers Federatie. Tijdens de uitbraak van de corona-epidemie rekte het college die regels al tijdelijk op. Door winkels (met name supermarkten) in staat te stellen ook zondagochtend open te gaan, kon het winkelend publiek beter worden verspreid. Daarmee konden de regels in de 1,5 meter-samenleving makkelijker worden gehandhaafd.

VVD en D66 vinden het tijd om die verruiming een permanent karakter te geven. Ze wezen onder meer op toegenomen concurrentie uit omliggende gemeenten.


Lees het uitgebreide artikel hierover op www.leusderkrant.nl