Brett, Tijn, Giel en Tom (harde werkers Daan en Mick ontbreken helaas op de foto) waren de hele dag actief voor WoonDroom Leusden.
Brett, Tijn, Giel en Tom (harde werkers Daan en Mick ontbreken helaas op de foto) waren de hele dag actief voor WoonDroom Leusden. WoonDroom Leusden.

WoonDroom Leusden kerstbomenactie groot succes

LEUSDEN De kerstbomen van de WoonDroom Leusden-actie werden zaterdag uitgeleverd op de Wiebelwerf aan de Hamersveldseweg. Zo'n zestig Leusdense huishoudens haalden hun boom af, waarmee ze de nieuwe organisatie die huisvesting voor jongeren met een beperking wil realiseren, steunden. Brett, Tijn, Giel, Tom, Daan en Mick waren de hele dag in touw met het sjouwen van bomen, uitdelen van sleutelhangers en het regelen van het verkeer.
[Lees meer op www.leusderkrant.nl.


Deze organisatie, waarin inmiddels tientallen jongeren met een beperking actief zijn, richt zich op het realiseren van stage- en werkplekken en organiseert tweemaal per jaar de bekende Sprokkelstagedag bij Leusdense en Amersfoortse bedrijven.

De jongeren ondersteunden de actie van WoonDroom Leusden. Dit is een initiatief van een groep ouders van jongeren met een verstandelijke beperking, om een woonvorm te starten voor begeleid wonen. WoonDroom Leusden wil jongeren met een verstandelijke beperking, net als hun leeftijdsgenoten, in Leusden, een fijne plek bieden om op zichzelf te wonen.

Marjan Stomphorst, voorzitter van WoonDroom Leusden: “WoonDroom heeft een vliegende start gemaakt. We ontmoeten veel enthousiasme en bereidwilligheid. Waar het nu om gaat is dat we in de komende maanden ook echt een plek gaan weten te vinden voor onze jongeren. Iedereen die een pand weet dat verbouwd kan worden tot woonhuis of een stuk grond weet waarop gebouwd kan worden, roep ik op om contact met ons op te nemen. We zijn op zoek naar een pand van circa 1.200 m2, zodat we zestien leuke, gezellige en sociale jongeren met een verstandelijke beperking een fijne woonplek kunnen bieden.”

De bomen van de actie kunnen na de kerst, op zaterdag 9 januari, van 10.00 tot 12.00 uur weer ingeleverd worden bij De Wiebelwerf. De boom krijgt vervolgens een nieuw leven en belandt dus niet bij het afval of op de vuurstapel, maar wordt geplant in een bos of op een landgoed.

Meer informatie: www.woondroomleusden.nl

De service gaat ver: Giel bezorgt kerstbomen voor de WoonDroom-actie.