Afbeelding
Appel en Eelman

Eerste Leusden Dineert ‘groot succes’

LEUSDEN De eerste editie van Leusden Dineert werd zaterdag gehouden. Horecazaken Perfect Times, Plan B, George Dining en Café de Swartesteegh hadden de handen ineen geslagen om Leusdenaren een gezellige online avond voor te schotelen.

En het werd een succes, melden de samenwerkende partijen, want om iets voor 19.00 uur zaten zo’n 140 Leusdenaren klaar aan hun gedekte tafel, compleet met live Zoomverbinding. Vanuit Theater De Tuin werd via een livestream een avondvullend programma verzorgd.

Naast een viergangendiner, dat veelal alleen nog even ‘afgemaakt’ diende te worden, werden de deelnemers getrakteerd op een ludieke bingo, een online quiz en tussendoor was er live muziek van de Micky Fisser band. Een team razende reporters ging bij de mensen langs om prijzen te bezorgen en te kijken hoe alles verliep. Gevolg was een interactieve avond waarbij geen wanklank te horen was. Sterker nog: de massaal gebruikte live chat en de grote hoeveelheid ingestuurde foto’s en video’s gaf aan hoe de avond gewaardeerd werd.

Volgens de initiatiefnemers is de avond zeker voor herhaling vatbaar. Liever buiten (‘écht live’) op een groot zonovergoten terras, maar niemand weet hoe lang de horeca de deuren nog gesloten moet houden. De avond gaf de horecaondernemers naar eigen zeggen weer even energie. ,,En dat kunnen ze hard gebruiken in deze tijd.”


Overvaller geeft zichzelf aan

LEUSDEN De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden voor de gewelddadige overval op een supermarkt in Leusden, afgelopen september. Daarbij werd een kassamedewerkster bedreigd met een steekwapen. De jongen heeft zich zelf gemeld op het politiebureau.

Maandagavond 21 september rond 19.45 uur kwam de overvaller de winkel aan de Biezenkamp binnen. Na het bedreigen van de medewerkster ging hij er met een buit vandoor. De politie deed uitgebreid onderzoek, maar kon de zaak nog niet oplossen.

De 16-jarige jongen besloot zich aan te geven, omdat het hem te heet onder de voeten werd. Hij werd eerder deze maand veroordeeld voor een straatroof en toen is er DNA bij hem afgenomen. Omdat hij wist dat hij sporen had achtergelaten bij de overval in Leusden meldde hij zich bij de politie. De jongen zit vast.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding