Huidtherapie Stenders & van DortAnnemarijn van DortTolplaats 17, 3831 JR Leusden 033-4659899www.huidtherapiestendersvandort.nl
Huidtherapie Stenders & van DortAnnemarijn van DortTolplaats 17, 3831 JR Leusden 033-4659899www.huidtherapiestendersvandort.nl prive collectie

Acne of onrustige huid, wat te doen?

Wist je dat acne de meest voorkomende huidaandoening is? Niet alleen tieners maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Gelukkig is er inmiddels veel kennis over de mogelijke oorzaken en zijn er veel behandelmogelijkheden. Welke mogelijkheden zijn er om een acne huid rustig te maken?


Oorzaak Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. Denk hier bijvoorbeeld aan een verdikte bovenste huidlaag, een verhoogde talgproductie en extra bacterie groei in de talgklier. Deze factoren moeten worden beïnvloed om de acne rustig te maken.


Twee opties Bovenstaande factoren beïnvloeden kan op 2 manieren. Je kunt ervoor kiezen om dit met medicatie te doen via de huisarts of dermatoloog, of zonder medicatie met behulp van manuele behandeling via een huidtherapeut.


Behandeling met medicatie Gedurende een bepaalde periode wordt er middels zalf, lotion of tabletten geprobeerd de verdikte bovenste huidlaag te verdunnen en de talgproductie en bacteriegroei te remmen. We zien vaak dat dit een gunstig effect heeft op de acne maar de kans is aanwezig dat na het stoppen van de medicatie de acne weer gaat toenemen. Een mogelijkheid is dan om over te stappen op de manuele behandeling via een huidtherapeut om zo niet maanden- of jarenlang medicatie te hoeven gebruiken.


Huidtherapie Mocht je liever niet middels medicatie de acne willen behandelen maar dit op een manuele manier willen doen dan kun je terecht bij een huidtherapeut.
Er wordt dan eerst goed in kaart gebracht hoe de huidconditie is en een behandelplan opgesteld. Vaak wordt er gebruik gemaakt van het toepassen van een dieptereiniging om de huid te zuiveren in combinatie met een peeling om de bovenste huidlaag te verdunnen en de talgproductie en bacteriegroei te remmen.
Dit wordt vaak in kuurverband gedaan en bij afname van de klachten worden de behandelingen afgebouwd.


Externe factoren In combinatie met de manuele behandeling bij een huidtherapeut wordt er ook gekeken naar externe factoren die invloed kunnen hebben op de acne. Denk hierbij aan voeding en huidverzorging. De huidtherapeut geeft hierbij tips en huidverzorgingsadvies om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.


Vergoeding Goed om te weten is dat acnétherapie vaak vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering.


Mocht je meer informatie willen of manuele acnetherapie geschikt is voor jouw huid? Je kunt altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij een huidtherapeut, zij bekijken dan samen met jou of je het best kunt starten met behandeling middels medicatie of manuele therapie.