Wendy en Dennis Schanschort  gaan als nieuw zorgechtpaar aan de slag.
Wendy en Dennis Schanschort gaan als nieuw zorgechtpaar aan de slag. Prive

Nieuw zorgechtpaar Het Gastenhuis

'Persoonlijke aandacht'

LEUSDEN Eind februari pakken Wendy en Dennis Schanschort hun verhuisdozen uit bij Het Gastenhuis aan de Karel Brouwershof om als nieuw zorgechtpaar de bewoners met dementie en hun familie samen met de medewerkers op een zo persoonlijk mogelijke manier te begeleiden.

Mariska Stehouwer

Als zorgechtpaar zetten ze een nieuwe stap in hun leven. Dennis geeft aan dat ze al een tijd aan het denken waren wat ze samen wilden gaan ondernemen. ,,Een camping kwam bijvoorbeeld ook voorbij maar uiteindelijk hebben wij ons doel gevonden in de zorg. Beiden hebben we ervaring met dementie in onze familie en voelen wij een band met ouderen in onze samenleving waardoor Het Gastenhuis voor ons een mooi concept bleek te zijn. Ouderen met dementie worden nog weleens als 'lastig' gezien maar als je met een andere blik kunt kijken dan zie je dat ook zij persoonlijkheden met een verleden zijn. Onze familieleden werden verzorgd in verpleeghuizen, vaak troosteloos en weinig persoonlijke aandacht. Dat wilden wij anders."

GASTHEERSCHAP Zij sloten zich aan bij een kennismakings- en introductiedag van zorgpioniers en kwamen in aanmerking voor een nieuw te bouwen Gastenhuis in Hoevelaken. De bouw van de locatie in Hoevelaken liet op zich wachten waardoor het echtpaar afgelopen oktober benaderd werd om de bestaande locatie in Leusden over te nemen. ,,Enthousiast waren wij zeker over deze locatie en ook het team medewerkers was stabiel waardoor de voordelen van een bestaande locatie dan zwaarder wegen dan de nadelen en zo stapten wij in januari binnen in Het Gastenhuis." Dennis zal pas per april het gastheerschap en contacten met leveranciers volledig vorm kunnen gaan geven omdat hij eerst zijn werkzaamheden als ICT projectleider moet afronden maar Wendy, ervaren in de zorg, is meer dan fulltime bezig om zich alles eigen te maken op het zorginhoudelijke vlak. ,,We kwamen in een al draaiende organisatie dus processen moeten vooral doorgaan, tijd om te oefenen hebben we niet. Inmiddels hebben we kennisgemaakt met medewerkers, bewoners en hun familie. We luisteren naar hun wensen en, waar nodig, passen we aan."

INTEGRATIE IN DE WIJK ,,Kijkend naar onze locatie, zo'n mooi pand midden in een woonwijk, zouden we graag een buurtfunctie willen gaan vervullen. Denk dan aan een moment in de week om bordspelletjes te gaan doen of sjoelen waarbij wijkbewoners van harte welkom zijn om mee te spelen. Ook willen we op termijn contact zoeken met de kinderopvang, peuterspeelzaal en scholen uit de wijk, want hoe leuk zou het zijn als de kinderen samen met de ouderen eens liedjes gaan zingen? Of een kleine levende kerststal zodat ook de kinderen uit de wijk langs kunnen komen om de dieren te knuffelen. Allemaal nog plannen die we gaan uitwerken, eerst moeten we zorgen dat onze zorg gecontinueerd wordt en als alles draait zoals we willen, gaan we stapje voor stapje verder."

Op dit moment zijn er twee appartementen beschikbaar. Meer informatie hierover is te vinden op hetgastenhuis.nl/vestiging/leusden/.