Jimmy en Gerda Hottinga: ,,De klantbeleving was fantastisch.
Jimmy en Gerda Hottinga: ,,De klantbeleving was fantastisch." Arnoud J Spaaij

Een [betrokken] makelaar

Het duurt nog een paar weken voordat Gerda en Jimmy Hottinga met hun twee dochters verhuizen. Eind mei is de nieuwe woning beschikbaar. De nieuwe stek is vlakbij. ,,Hemelsbreed 30 meter", zegt Jimmy. Dat roept natuurlijk wel een paar vragen op. ,,Zo komen we dichter bij de school van onze dochters te wonen", vervolgt Hottinga lachend, ,,die grap zullen we nog wel eens maken als we er uiteindelijk wonen."

NIET WEG UIT LEUSDEN De plek aan de Rosmolenstraat is dan ook zeker niet de reden dat het jonge gezin hun hele inboedel verplaatst naar een andere woning. ,,O nee. Leusden is prima. We wilden zeker ook niet weg uit Leusden toen we naar een andere woning gingen zoeken. En eigenlijk is deze woning die we achterlaten ook heel fijn", beamen beiden. Het nieuwe huis biedt een nieuwe badkamer en bijvoorbeeld twee dakkapellen. Dat past het gezin gewoon beter. ,,Dat is inderdaad echt de reden", zegt Gerda. Ze vervolgt: ,,We hoeven er niet veel aan te doen. Een ander kleurtje en weer een veranda in de tuin."

DRIE DAGEN De zoektocht naar een andere woning duurde niet lang. ,,We wilden alleen iets wat beter paste. En zelfs dachten we dat we graag in deze wijk wilden blijven." Buurt en huis blijven dus grotendeels vertrouwd. ,,We laten hier een fijn huis achter. De verkoop ervan verliep, in één woord, fantastisch", zegt Jimmy. Al geeft hij het gesprek even een andere wending als hij vervolgt: ,,Alleen stond het heel lang te koop." Expres laat hij een stilte vallen om zijn opmerking kracht bij te zetten om dan lachend te vervolgen: ,,Het duurde wel drie dagen voor Herbrink ons huis had verkocht." Dat is zelfs in deze tijd heel snel. ,,We zijn dan ook echt heel tevreden. In de korte tijd dat het traject liep ervoeren we een enorme betrokkenheid. Van Roald Herbrink en zeker ook van het hele team van Herbrink."

OPEN HUIS Jimmy was al vertrouwd met Herbrink Makelaars: ,,Ik kende Herbrink al. Ik had al eens wat contact met ze in het verleden. En ik werk graag samen met kennissen die ik al in m'n netwerk heb." Toch moet een huis gewoon op de markt bekend worden. Hun huis werd op donderdag op Funda geplaatst. ,,Ja, en op advies van Herbrink hielden we zaterdag open huis. We kregen acht kijkers en gelijk hadden we met één stel een hele goede klik.

GUNFACTOR De verkoop was ook een beetje een gunfactor. Natuurlijk kregen we een goed bod. De dag erna werden we het al eens. Ook daarin kregen we goed advies van Herbrink." Gerda knikt instemmend:,,De behulpzaamheid en betrokkenheid was echt heel goed. We hebben gelijk op goed advies de knoop doorgehakt. Natuurlijk moet je er uiteindelijk wel zelf een klap opgeven."

TEVREDEN De Hottinga's zijn inmiddels klaar voor de verhuizing. In het nieuwe huis hoeft niet veel gedaan te worden en het huis wat ze achterlaten is al flink opgeruimd. De koop en de verkoop zijn vlot verlopen en dat geeft een fijn gevoel aan de vooravond van een verhuizing. Het sluit aan bij de fijne ervaring die ze hebben bij Herbrink Makelaars. ,,O ja, zeker. De klantbeleving was fantastisch", besluiten ze zeer tevreden.

a Herbrink Makelaars, Hamersveldseweg 56 3833 GS Leusden, 033-4950950

De hoekwoning was in drie dagen verkocht.
De woonkamer sluit aan op de tuin met veranda.
Afbeelding