Begeleiding van kinderen is altijd maatwerk.
Begeleiding van kinderen is altijd maatwerk. Arnoud J Spaaij

Met Je Mee Kindercoaching

'We kunnen echt iets bieden'

ACHTERVELD De samenleving is steeds complexer en daarmee is het soms voor kinderen lastig om mee te doen. Op school, thuis, met vrienden of bij het sporten kan het druk zijn of saai. Of gewoon niet leuk. Met Je Mee Kindercoaching helpt kinderen en jongeren om daarmee om te gaan. Op eigen kracht.

Arnoud J Spaaij

Bij binnenkomst in de praktijk op bedrijventerrein De Fliert is het lekker warm. Aangenaam als je van buiten komt vanuit de januari waterkou. Het is niet alleen de warmte die prettig voelt. Hoewel Met Je Mee in een zakelijk pand huist, is het binnen enorm sfeervol. Je kan wel zeggen huiselijk. ,,Dat was ook de bedoeling", beamen Mariƫlle van der Ham en Sandy van den Bogert in koor, ,,we hebben veel tijd besteed aan een prettige inrichting. Het is belangrijk dat je je hier thuis kan voelen." Het lijkt tekenend voor het nog jonge bedrijf van de twee coaches. Alles is tot in detail voorbereid en uitgewerkt. Een strakke website, een duidelijke handout en twee coaches met veel ervaring met kinderen.

ERVARING De ervaring van beiden komt uit het onderwijs. Van der Ham gaf ruim vijftien jaar les. Dat deed ze onder andere in De Glind en zowel aan midden- en bovenbouwgroepen in het basisonderwijs. Ze volgde de opleiding voor kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica en is opgeleid als Kragt-trainer en BRUGkragt-trainer. Van den Bogert staat inmiddels bijna vijfentwintig jaar voor de klas. Ze begon in het reguliere basisonderwijs en ging daarna naar het speciaal basisonderwijs. Ook Van den Bogert deed de opleiding voor kindercoach, werkte als schoolondersteuner binnen het ZOUT - een samenwerkingsverband tussen scholen in Zuid-Oost Utrecht (redactie).

VANZELFSPREKEND ,,Toen we elkaar ontmoeten bij het peuterzwemmen van onze kinderen raakten we al snel aan de praat over onze gemeenschappelijke achtergrond. Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat we samen wilden gaan werken. Zo ontstond het idee voor onze praktijk en zijn we in juli 2019 begonnen", legt Van de Ham uit.

HULPVRAAG De redenen om steun te krijgen van een kindercoach zijn uiteenlopend. ,,De hulpvraag komt vaak van de ouders. Omdat een kind onzeker is, moeilijk aansluiting vindt bij anderen of bijvoorbeeld begeleiding nodig heeft met leren." Kinderen vanaf ongeveer zes tot zestien kunnen terecht bij Met Je Mee. Het kan ook op advies van een leerkracht. ,,Onze aanpak is altijd maatwerk. We hebben langdurende en kortdurende trajecten", zegt Van der Ham. ,,We beginnen altijd met een intake", legt Sandy van den Bogert het traject verder uit, ,,als een kind wordt aangemeld is er vaak al heel wat vooraf gegaan. Daarom stellen we per kind een aanpak vast. Coaching is geen therapie. We werken oplossingsgericht en sluiten zo dicht mogelijk aan bij wat het kind wil leren of kunnen." Mariƫlle vult aan: ,,Met onze ervaring en onderwijsachtergrond kunnen we echt iets bieden aan een kind. Daar zit onze kracht."

i Info: metjemeekindercoaching.nl