Het AFAS bouwproject gaat een nieuwe fase in.
Het AFAS bouwproject gaat een nieuwe fase in. Marcel Koch

Bouw Experience Center vordert

'Een prachtig en markant gebouw'

LEUSDEN De bouw van het AFAS Experience Center vordert gestaag. Het nieuwe, imposante kantoor van AFAS Software moet eind dit jaar gereed zijn. ,,Volgens de eindplanning liggen we nog steeds op schema'', zegt Martijn Delahaye, directeur marketing en communicatie van AFAS. De bouw startte in september 2017.

Marcel Koch

Delahaye laat vanuit zijn kantoor, vanwaar hij een goed zicht heeft op de bouwplaats, weten dat de bouw van het Experience Center een nieuwe fase ingaat. ,,Binnenkort starten we met de grond- en terreinwerkzaamheden rondom de gebouwen. De grond wordt afgegraven en wordt gebruikt om de heuvel op te bouwen. En er komt twaalf procent meer water terug. Bovendien zullen de huidige bouwhekken worden verplaatst naar de overkant van het water, waar nu de bomen van de gemeente staan. Voor het verwijderen van deze bomen hebben we inmiddels een vergunning gekregen. Ja, ook de overdekte zittribune wordt afgebroken." Verder vermeldt Delahaye dat de gevelbeplating eind januari er overal opzit en dat men inmiddels druk bezig is met de binnen afbouw. ,,Het wordt een prachtig en markant gebouw, uniek voor Leusden.''

Onlangs kreeg AFAS Software, met zo'n 500 medewerkers, van Great Place to Work te horen dat het in aanmerking komt voor een plek bij de TOP 10 best large workplaces van Nederland. Delahaye: ,,Zijn we trots op.'' Eind maart volgt de uitslag. Great Place to Work is de internationale partner in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap.