Afbeelding
Hannie van de Veen

Nieuw bestuur bezig voor Open Atelier Route

LEUSDEN Het nieuwe bestuur is al bezig om de Open Atelier Route op 17, 18 en 19 april te organiseren. De inschrijving voor kunstenaars uit Woudenberg, Leusden, Stoutenburg of Achterveld is na zestig deelnemers gesloten. Het nieuwe bestuur moet een locatie voor de overzichtstentoonstelling, sponsoren, deelnemers en een routeboekje regelen en iemand die de expositie 17 april opent.

Aad Gordijn was jarenlang bestuurslid maar verhuisde. Ook bestuursleden Carel Wiggerman en Evelien Kooloos stopten. De OAR bestaat al 20 jaar en zette zich enthousiast en creatief in om de regio kennis te laten maken met kunst. Nu vormen voorzitter Peter van Schaik, penningmeester Gerard Hilderink, secretaris Ellen Adank en Riet Smal (PR en communicatie) het bestuur.

Het bestuur hoopt op hulp van onder andere kunstenaars en sponsoren. Daarom is er op woensdag 22 januari een deelnemersbijeenkomst in het Cultuurhuis met gastspreker Dirk Hakze.

Op 17 april is de opening en de overzichtstentoonstelling in het Cultuurhuis in Woudenberg. Op 18 april kunnen ateliers bezocht worden van 11.30 tot 17.00 uur en op 19 april van 13.00 tot 17.00 uur. Smal: ,,Dit is een evenement op een logische plek in het dorp: het Cultuurhuis. In het routeboekje komen naast portretten van kunstenaars ook artikelen zoals van Sjoukje van Krimpen. We zoeken meer ondernemers als sponsor. Dat kan ook in natura of als adverteerder in het routeboekje. Rina Herder maakt daarvoor foto's van nieuwe deelnemers."

Evelien Kooloos begeleidt jonge talenten. Zij mogen gratis exposeren en krijgen workshops. Voor het eerst kunnen deelnemers in 2020 een OAR-vlag kopen om beter herkenbaar te zijn.

Geslaagde oliebollenactie Meander

LEUSDEN De decemberactie van de Vrienden voor Meander is méér dan geslaagd. Met de verkoop van oliebollen werd maar liefst een bedrag van 8.500 euro opgehaald. Naast de verkoop van de oliebollen, appelbeignets en appelkanjers kwam er ook een aantal grote donaties binnen. Genoeg voor de aanschaf van de SaraPlus, een sta-op-stoel voor patiënten op de Intensive Care.

Patiënten op de IC liggen vaak langere tijd in bed. Zij verliezen iedere dag meer uithoudingsvermogen en spierkracht wat hun herstel niet ten goede komt. Fysiotherapeuten helpen deze patiënten door hen zo vroeg mogelijk in het herstelproces te mobiliseren en te trainen. Hierbij zijn de juiste hulpmiddelen essentieel. Met de Sara Plus is bewegen van bed naar stoel en sta- en looptraining voor zwakke patiënten snel mogelijk.

Afbeelding