IVN houdt doorstapwandeling

LEUSDEN Het IVN, Instituut voor Natuureducatie, houden op zondag 19 januari, weer een natuurexcursie. Tijdens deze excursie organiseren de gidsen van het IVN een doorstapwandeling door Landgoed Den Treek- Henschoten van ongeveer acht kilometer. Het concept: lekker doorlopen en af en toe stilstaan bij interessante plekken.

De start is op de parkeerplaats bij het informatiebord aan de Waterlooweg. De excursie duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. Opgeven niet nodig. Stevige schoenen en warme kleding worden aanbevolen. De route is ongeschikt voor wandelwagens en rollators. Er is geen OV verbinding.

Meer informatie: via IVN, telefoonnummer 033-4946018 of mail natuurexcursies@ivnamersfoort.nl.

Taizé-viering in Marcuskerk

LEUSDEN Er is op vrijdag 31 januari om 20.00 uur weer een Taizé-viering in de Marcuskerk aan de Asschatterweg 23.

Drie keer per jaar is er in de Marcuskerk een Taizé-viering. Deze bijeenkomsten zijn anders dan gewone kerkdiensten. Er is geen voorganger en geen preek. Centraal in de bijeenkomst staan muziek en meditatie. De muziek bestaat uit zang, begeleid door gitaar, fluit en harp. Het zijn meditatieve liederen met christelijke teksten die meerdere keren herhaald worden. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld een stilte van een kleine tien minuten, een lezing, voorbeden en een gezongen Onze Vader.

Wintervlooienmarkt in sporthal De Korf

LEUSDEN In sporthal De Korf aan de Smidse 1, wordt zondag 19 januari een vlooien/antiek¬markt georganiseerd.

Een keer per jaar staat de sporthal in het teken van curiosa en antiekbeurs.De sporthal is tot het dak gevuld met allerlei mooie artikelen De markt begint om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Iedereen die allerlei tweedehands spullen heeft kan er een kraampje huren. Er worden onder meer boeken, glaswerk, meubels, speelgoed, curiosa, antiek, gereedschap aangeboden. Ook is er veel klein antiek te koop. Een kraampje huren kan via telefoonnummer 034-3442962 of 06-20409311.

Cursus 'Droog slapen kun je leren' bij GGD

LEUSDEN GGD regio Utrecht organiseert op 22 januari de informatiebijeenkomst 'Droog slapen kun je leren'. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg met kinderen van 5 jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het 's nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmorgen 22 januari in Amersfoort. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan via telefoonnummer 033-4600046 of e-mail jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl.