Afbeelding
Politie.nl

Verdachte aangehouden voor uitbuiting 36-jarig vrouw

LEUSDEN Een 36-jarige man uit Amsterdam is vorige week aangehouden op verdenking van uitbuiting van een 36-jarige vrouw uit Leusden. De aanhouding kwam voort uit een onderzoek naar mensenhandel door Team Mensenhandel.

De politie startte eind vorig jaar met het onderzoek in de Leusdense zaak. Het slachtoffer in de zaak is een 36-jarige vrouw met een licht verstandelijke beperking. De vrouw werd aan het werk gezet in de prostitutie en de inkomsten werden overgemaakt naar de 36-jarige verdachte uit Amsterdam.

De verdachte had haar gezegd dat het geld bestemd was voor hun toekomst samen. In totaal werd er circa 35.000 euro naar de man overgemaakt. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en zit op dit moment nog vast.

Cast van tv-serie Oogappels feliciteert geslaagden

LEUSDEN Een groot aantal middelbare scholen in de regio Amersfoort zoals De Amersfoortse Berg, het JVO, ’t Atrium, Guido de Bres alsook het Luzac College, heeft vorige week tijdens de diploma-uitreikingen gebruik gemaakt van een speciale videoboodschap die de cast van de tv-serie Oogappels van BNN/VARA speciaal voor hen gemaakt heeft en waarmee ze alle Amersfoortse eindexamenleerlingen feliciteren.

Dat de diploma-uitreikingen in het coronajaar 2020 anders zouden verlopen dan in andere jaren, hebben veel eindexamenleerlingen recent zelf kunnen ervaren. Voor velen was het al een bizarre eindsprint zonder een centraal schriftelijk eindexamen. Maar het dan ook nog zonder een traditionele examenreis in Portugal, Spanje of Griekenland, examenstunt en afsluitingsfeest of gala moeten doen, geeft toch wel kater.

De korte filmpjes zijn vanaf 10 juli op het Youtube-kanaal ‘Oogappels voor oogappels’ te zien. Het tweede seizoen van de tv-serie Oogappels eindigde dit voorjaar met een bloedstollende cliffhanger. In mei maakte BNNVARA bekend dat er een derde seizoen komt. De planning van de opnames hiervoor is afhankelijk van de coronamaatregelen. De verwachting is dat de tv-serie in 2021 weer te zien op de Nederlandse televisie.

[Kijk voor een uitgebreid Premium verhaal op www.leusderkrant.nl.Afbeelding