Het college wil niet meebetalen aan de AED's.
Het college wil niet meebetalen aan de AED's. Stichting AED Leusden Doet Mee

Geen subsidie voor nieuwe AED's

LEUSDEN De stichting 'AED Leusden Doet Mee' is teleurgesteld omdat de door haar aangevraagde gemeentelijke bijdrage aan haar plannen om het buitengebied van Leusden van AED’s te voorzien, door het college van B&W is afgewezen. ,,Het college spreekt haar waardering uit voor het werk van de stichting dat ze gedaan heeft voor de basis AED-dekking van de woonkernen van Leusden, maar wenst op dit moment geen aanvullende subsidie te verstrekken voor de AED-dekking van het buitengebied", laat voorzitter van de stichting Jaap Ketel weten.

De stichting heeft een vergevorderd plan om minimaal tien, maar optimaal vijftien AED’s te plaatsen in het grote buitengebied dat Leusden heeft. Ketel: ,,Zonder de aangevraagde gemeentelijke subsidie is het nauwelijks mogelijk om deze inwoners van het buitengebied de zekerheid te kunnen geven van een AED binnen 500 meter bereik. Wel heeft een aantal van die inwoners te kennen gegeven zelf een financiële bijdrage te willen leveren, maar daarmee is het plan onvoldoende gedekt."
De stichting 'AED Leusden Doet Mee' overweegt nu later dit jaar de vraag bij de gemeenteraad neer te leggen in de hoop dat de raad wel in staat is de gevraagde bijdrage ergens in de gemeentelijke begroting voor volgend jaar te kunnen vinden. ,,Mocht dat het geval zijn dan kan de stichting in 2021 aan de slag en kunnen de inwoners van het buitengebied ook een grotere 'harts-zekerheid' krijgen", aldus Ketel.

Meer informatie op www.aedleusden.nl.

Politie op zoek naar kettingrover

LEUSDEN De politie heeft in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingsbeelden laten zien van de kettingrover die al een paar weken actief is in de regio Utrecht en het Gooi. In korte tijd heeft de man veertien vrouwen op straat beroofd.

De eerste keer dat de man toesloeg was op 23 juni in Leusden en een dag later was hij actief in Bunschoten, Driebergen en Hoevelaken. Op 25 juni beroofde hij vrouwen in Huizen en Zeist en op 26 juni in Bussum, Eemnes, Hilversum, Baarn en Soest. De dag daarna sloeg de man toe in De Bilt en op 28 juni in Vleuten. Op zondag 5 juli was hij actief in Breukelen.
De dader heeft het gemunt op oudere vrouwen met gouden kettingen. Alle slachtoffers zijn 65-plus, sommigen in de tachtig. Volgens de politie heeft het er alle schijn dat het steeds om dezelfde dader gaat. Het signalement komt overeen: blanke huidskleur, 20 tot 30 jaar, blond haar en een normaal tot gespierd postuur. In bijna alle gevallen reed de straatrover weg op een zwarte snorscooter van het merk Kymco.
Tips via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.