Jongeren kunnen onder meer meedoen aan een graffity-workshop.
Jongeren kunnen onder meer meedoen aan een graffity-workshop. Daniel van de Haterd

Leusden doet mee aan Jeugd Aan Zet

Oproep aan jongeren om workshops te organiseren

LEUSDEN Leusden doet mee met Jeugd Aan Zet in Crisistijd! De ministeries van VWS, SZW en OCW hebben in samenwerking met MDT (maatschappelijke diensttijd) een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor projecten met jongeren van 12 t/m 18 jaar in gemeenten met maximaal 60.000 inwoners. Deelnemende jongeren worden geactiveerd om iets voor een ander te doen in coronatijd. En dan voornamelijk in de zomervakantie, dus de maanden juli en augustus 2020.


,,Uiteraard willen we in Gemeente Leusden de Jeugd Aan Zet hebben! Jongerenwerk van Lariks en Gemeente Leusden hebben samen met jeugd een opzet gemaakt voor een drietal projecten rondom bewegen, ontmoeten en muziek. Het goede nieuws? De opzet is goedgekeurd en we krijgen het geld beschikbaar voor deze zomer", vertelt projectleider Lennert Bont.
,,Ben jij tussen de 12-18 jaar en wil jij deze zomer actief aan de gang met verschillende leuke projecten? Dat kan! Jeugd in Leusden én Achterveld kan zich deze zomer bezig houden met een (of meer) van de drie projecten en op deze manier talenten ontdekken en ontwikkelen, leren samenwerken en daar krijg je niet alleen een cadeaubon van 50 euro voor; je kan de actieve uren ook gebruiken als maatschappelijke stage of zelfs studiepunten opleveren in het kader van Maatschappelijke Dienststijd voor het schooljaar 2020-2021.

JOP Jongeren krijgen de kans om via een participatieproject een graffiti-workshop organiseren en meer jongeren mobiliseren om mee te denken over verdere aanpassingen van de JOP (Jongeren OntmoetingsPlek) aan de Bavoortseweg in Leusden. Ook is er het Participatieproject beweegpark Bavoortseweg. De jongeren kunnen deelnemen aan het project met als einddoel een goed plan en mogelijk een begin aan het beweegpark in Leusden. Verder zijn er workshops muziek en cultuur (DJ/Beats/Rap) met na afloop een door de jongeren georganiseerde, eindvoorstelling op donderdag 6 augustus.
De participatieprojecten voor en door jongeren kunnen al gelang de vraag van de jongeren langer dan 8 weken doorlopen.
Opgeven kan via fort33@lariks-leusden.nl en Jong In Leusden (facebook of instagram) of neem contact op met projectleider Lennert Bont via 06-25233216 voor meer informatie.